Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Στο διαδίκτυο οι παραλήπτες κοινοτικών ενισχύσεων και τα αντίστοιχα ποσά για το 2007 και 2008

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ, στο διαδίκτυο βρίσκονται πλέον όλα τα ονόματα και οι επωνυμίες, φυσικών και νομικών προσώπων, που έχουν λάβει κοινοτικές ενισχύσεις στον αγροτικό τομέα, για τα οικονομικά έτη 2007 και 2008. Ο Οργανισμός, προέβη στην ενέργεια αυτή στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής διαφάνειας στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στην γεωργία. Θυμίζουμε η πρόσφατη δήλωση της κοινοτικής Επιτρόπου Γεωργίας κ. Μάριαν Φίσερ Μπόελ έλεγε ότι «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν πρόκειται να δεχθεί καμία παρέκκλιση στην εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού, ο οποίος προβλέπει τη δημοσιοποίηση από τις 30 Απριλίου και μετά στο διαδίκτυο όλων των ονομάτων και ποσών των αγροτών και άλλων δικαιούχων, που εισπράττουν κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις».

Αναλυτικότερα, στη σχετική ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρονται τα εξής: .......


«Η δίκαιη και ορθή καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στους δικαιούχους στον τομέα της γεωργίας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με την βελτίωση της υποδομής των ελεγκτικών φορέων και ιδίως του ελληνικού οργανισμού πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ για την απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους, την ενημέρωση των δικαιούχων αγροτών αλλά και με την ενίσχυση της διαφάνειας των διαδικασιών χορήγησης των ενισχύσεων.

Στα πλαίσια της εφαρμογής της πολιτικής της διαφάνειας στην καταβολή των κοινοτικών ενισχύσεων στην γεωργία ο ΟΠΕΚΕΠΕ προέβει ως ο μόνος αρμόδιος φορέας από 30.4.2009 στην δημοσιοποίηση όλων των δικαιούχων φυσικών και νομικών προσώπων που έλαβαν κοινοτικές ενισχύσεις στην γεωργία το οικονομικό έτος 2008 (15.10.2007 έως 15.10.2008) και των αντίστοιχων ποσών που έλαβαν. Η παραπάνω δημοσιοποίηση πραγματοποιείται σε εφαρμογή του αρθ. 44α του Καν. (ΕΚ) 1290/2005 του Συμβουλίου για τη χρηματοδότηση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και του Καν.(ΕΚ) 259/2008 της Επιτροπής και σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ.2 περ. β και δ του Ν.2472/1997 περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των αντίστοιχων ποσών βρίσκονται αναρτημένα στον δικτυακό τόπο www.e-enisxyseis.gr και η πρόσβαση είναι ελεύθερη σε όλους. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να αναζητήσει όχι μόνο ένα δικαιούχο αλλά τους δικαιούχους μιας κοινότητας ή ενός δημοτικού διαμερίσματος ή ενός νομού. Τα ποσά των δικαιούχων εμφανίζονται ξεχωριστά ανά γεωργικό ταμείο δηλαδή,
• Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (ΕΓΤΕ) (άμεσες ενισχύσεις)
• Το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ)
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στον ίδιο δικτυακό τόπο έχουν από 30/9/2008 αναρτηθεί όλοι οι δικαιούχοι με τα ποσά που έλαβαν για το οικονομικό έτος 2007 (1/1/2007 έως 15/10/2007) από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μαζί με τον ΟΠΕΚΕΠΕ θα συνεχίσουν τις προσπάθειες τους για να ενισχυθεί η διαφάνεια όσον αφορά τη χρήση των κοινοτικών κονδυλίων και να βελτιωθεί η χρηστή δημοσιονομική τους διαχείριση».

Πατήστε εδώ για τον κατάλογο των δικαιούχων (ΟΠΕΚΕΠΕ)
(Συμπληρώστε τα πεδία στην φόρμα και μετά πατήστε αναζήτηση.)

Πηγή: Αγροτύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.