Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Βαρύς ο πέλεκυς για Ολυμπιακό. Αποκλεισμός έδρας 2 αγωνιστικών και βαρύ πρόστιμο

Τα σκηνικά απείρου κάλους που έλαβαν χώρα στο ΣΕΦ δεν πέρασαν απαρατήρητα από τον Αθλητικό δικαστή όπου σύμφωνα με την απόφαση του η τιμωρία του Ολυμπιακού θα είναι ιδιαίτερα βαριά. Συγκεκριμένα οι ερυθρόλευκοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ ενώ θα πρέπει να εκτίσουν ποινή δύο αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

"Καυτό" φύλλο αγώνα

Ιδιαίτερα επιβαρρυντικό είναι, όπως αναμενόταν, το φύλλο αγώνα του πρώτου τελικού για τον γηπεδούχο Ολυμπιακό. Οι διαιτητές έχουν γράψει την ρίψη τεσσάρων κροτίδων, αλλά και τον τραυματισμό του κριτή της γραμματείας από ρίψη αντικειμένων.

Συγκεκριμένα το φύλλο αγώνα αναφέρει:.........


"Τέσσερις κροτίδες έπεσαν συνολικά.
Η πρώτη με τη λήξη του ημιχρόνου και κατά την αποχώρηση των ομάδων.
Η δεύτερη στην ανάπαυλα ανάμεσα στην 3η και την 4η περίοδο, ενώ 1.25 πριν το τέλος έπεσε κροτίδα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια έπεσαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Ενα από αυτά τραυμάτισε τον κριτή της γραμματείας.

Για το λόγο αυτό οι διαιτητές διέκοψαν το παιχνίδι και αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια για δέκα λεπτά. Μετά από έκκληση που έγινε από τα μεγάφωνα το παιχνίδι συνεχίστηκε. Μία ακόμη κροτίδα έπεσε και μετά το τέλος του αγώνα. Ολες οι κροτίδες παρήγαγαν δυνατό κρότο και λάμψη".

Επίσης, κατεγράφησαν τα υβριστικά συνθήματα κατά του Παναθηναϊκού και του Βασίλη Σπανούλη.

Η τιμωρία δεν πρόκειται να ισχύσει από τον τρίτο τελικό, καθώς χρειάζεται να περάσουν πέντε ημέρες από την έκδοση της απόφασης. Σε περίπτωση όμως που η σειρά οδηγηθεί στα πέντε παιχνίδια τότε η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν θα έχει τη στήριξη του κόσμου της.

Aν πάλι δεν χρειαστεί πέμπτο ματς, τότε η τιμωρία θα μεταφερθεί για τα εντός έδρας παιχνίδια στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Αμένεται πάντως να ασκηθεί έφεση από πλευράς Ολυμπιακού προκειμένου να περιοριστεί η έκταση της τιμωρίας.

Αναλυτικά η απόφαση:

"O αθλητικός δικαστης επιβάλλει στην ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π ΚΑΕ για εκτεταμένες συμπεριφορές βίας που είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα την ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) για δύο αγωνιστικές ημέρες με γηπεδούχο την υπαίτια ΚΑΕ και χρηματικό πρόστιμο πενήντα χιλιάδων (50.000,00) ΕΥΡΩ κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο ΚΑΕ που διεξήχθη στις 21-5-2009".

Την Παρασκευή (29/5) ο τρίτος τελικός

Το debate των πολιτικών αρχηγών που έχει οριστεί για την Πέμπτη (28/5) το βράδυ (21:00GR) αναγκάζει και την μετάθεση του τρίτου τελικού ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Αρχικά, είχε αποφασιστεί ο τελικός να γίνει λίγες ώρες νωρίτερα (18:30GR), ωστόσο, πλέον είναι πιθανό να διεξαχθεί την Παρασκευη (29/5) στις 21:30GR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.