Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Με ποινή 1% των επιδοτήσεων τρέχουν τώρα οι ενεργοποιήσεις

Το μπάχαλο που επικράτησε στις φετινές ενεργοποιήσεις και την ανικανότητα των καθ΄ύλην αρμοδίων υπηρεσιών καλούνται τώρα να το πληρώσουν οι αγρότες που καθυστέρησαν να καταθέσουν τον οβολό τους στα ταμεία των ενώσεων.

Με ποινή που ισούται με 1% επί των επιδοτήσεών τους για κάθε ημέρα καθυστέρησης, θα επιβαρύνονται πλέον οι παραγωγοί - δικαιούχοι της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2009.

Την Παρασκευή έληξε η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, ενώ η τελευταία προθεσμία με ποινή καθυστέρησης ορίζεται η 9η Ιουνίου, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή της ενιαίας αίτησης, μπορούν να ......

προστεθούν στην ενιαία αίτηση μεμονωμένα αγροτεμάχια, ανάλογα με την περίπτωση, συνοδευόμενα από τα αντίστοιχα δικαιώματα ενίσχυσης, τα οποία δεν έχουν ακόμη δηλωθεί στην ενιαία αίτηση.

Παρόλο που η διαδικασία που ακολουθήθηκε φέτος ήταν ίδια με την περσινή χρονιά, χωρίς να χρειαστεί οι παραγωγοί να υποβάλουν επιπλέον δικαιολογητικά, πολλοί ήταν αυτοί που δεν εμφανίστηκαν στην ΕΑΣ, ούτε στα συνεργεία που είχαν συγκροτηθεί σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα, οι οποίοι είναι κυρίως ετεροδημότες.

.Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι χθες, μία μόλις ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ απέστειλε στην ΕΑΣ Mεσσηνίας το σχετικό έγγραφο με τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι και δεν θα καταβάλουν το ποσό που προβλέπεται για την ενεργοποίηση των τίτλων τους, το οποίο ωστόσο παρουσιάζει αρκετά λάθη και ανακρίβειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.