Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

145 κόμβοι στο δίκτυο της Tellas στην Πελοπόννησο

Το δίκτυο υποδομών που δημιουργεί η Tellas στην Πελοπόννησο περιλαμβάνει τη συγκρότηση 145 κυρίων και δευτερευόντων κόμβων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Γιώργος Τσαπρούνης παρουσιάζοντας τους άξονες του έργου που υλοποιείται στην Πελοπόννησο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Τρίπολη οι εκπρόσωποι της Tellas είπαν ότι η εταιρεία πραγματοποιεί επενδύσεις άνω των 40 εκ. ευρώ, δημιουργώντας σύγχρονες υποδομές ευρυζωνικότητας σε Πελοπόννησο, Κρήτη και νησιά.
Συγκεκριμένα 700 χιλιόμετρα οπτικής ίνας ενώνουν Πύργο – Καλαμάτα - Τρίπολη – Σπάρτη – Αργος και Ναύπλιο με την υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα και 270 χιλιόμετρα υποθαλάσσιας οπτικής ίνας ενώνουν Χανιά με Ναύπλιο και Ρίο – Αντίρριο.

Ο κ. Τσαπρούνης τόνισε χαρακτηριστικά: “Προγραμματίζουμε την έναρξη εμπορικής .......

διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών από την Tellas το καλοκαίρι. Στόχος μας ως τότε είναι να επισπεύσουμε την τεχνική υλοποίηση του έργου ώστε να μην έχουμε περαιτέρω καθυστερήσεις.
Καλούμε όλους τους δήμους, κοινότητες και τοπικούς φορείς της Μεσσηνίας να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια για την επίτευξη του κοινού στόχου, για να παραδώσουμε στους πολίτες μία ευρυζωνική Πελοπόννησο”.

Για την πορεία του έργου είπε: Αν και έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις στην εξέλιξη του έργου, ο βαθμός υλοποίησής του από την Tellas κρίνεται σχετικά ικανοποιητικός καθώς ήδη έχουν διασυνδεθεί όλες οι μεγάλες πόλεις της Πελοποννήσου”.
Ωστόσο, τόσο ο κ. Τσαπρούνης όσο και ο κ. Μουρούτης τόνισαν την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης των ευρυζωνικών υποδομών στην Πελοπόννησο προκειμένου να ξεκινήσει και η εμπορική προσφορά ευρυζωνικών υπηρεσιών με χαμηλό κόστος από την Tellas: “Με την ολοκλήρωση των υποδομών της ευρυζωνικότητας και χάρη στην πολιτική επιδότησης που υλοποιεί η ΚτΠ, η Tellas θα είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες γρήγορου Iντερνετ με μειωμένες χρεώσεις κατά 50% για τους οικιακούς χρήστες και έως 75% για συνδρομητές ειδικών κατηγοριών όπως οι πολύτεκνοι, άνεργοι, κ.ά.”.

Ο κ. Τσαπρούνης χαρακτήρισε ως κρίσιμη τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ολοκλήρωση του έργου:
“Στην προσπάθεια αυτή που γίνεται για τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής περιφέρειας και τη δημιουργία υποδομών που εξασφαλίζουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες σε ό,τι αφορά την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας, την εξάλειψη των ανισοτήτων στη χώρα μας, πρέπει να σταθούν αρωγοί και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Οφείλουν με αίσθημα ευθύνης να συνδράμουν αποτελεσματικά στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στον τόπο τους”.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δυσκολίες που υπάρχουν: “Δυστυχώς διαπιστώνουμε κατά την υλοποίηση του έργου ότι πολλοί τοπικοί φορείς δεν έχουν επαρκή ενημέρωση αλλά ούτε και διάθεση να ενημερωθούν, να συνεργαστούν μαζί μας και να συμμετέχουν στον εκσυγχρονισμό του τόπου τους.
Το γεγονός αυτό μας λυπεί ιδιαίτερα, αλλά αποδεικνύει ότι αρκούν αντιδράσεις ελάχιστων κατοίκων που κρατούν όμηρο την τοπική αυτοδιοίκηση και στερούν από την πλειοψηφία των δημοτών την ανάπτυξη.
Το όφελος για την τοπική οικονομία, την τοπική κοινωνία και τους πολίτες είναι ιδιαίτερα σημαντικό και αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους».

Ο κ. Μουρούτης αναφέρθηκε στις επιδόσεις της χώρας μας για την ευρυζωνικότητα σε σύγκριση με την Ε.Ε. των “27” κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις αγροτικές περιοχές και τονίζοντας την αναγκαιότητα βελτίωσης του δείκτη αυτού: “Οι κυρίως ευεργετούμενοι από την ανάπτυξη των επιδοτούμενων ευρυζωνικών υποδομών στην Περιφέρεια είναι οι κάτοικοι αραιοκατοικημένων και δυσπρόσιτων περιοχών, όπου οι επενδύσεις στις υποδομές αυτές δεν είναι από μόνες τους επιχειρηματικά βιώσιμες.
Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης από το σπίτι σε πηγές πληροφόρησης, ψυχαγωγίας και λήψης υπηρεσιών τόσο από το δημόσιο, όσο και από ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Ιδιαίτερα για τους νέους των περιοχών αυτών, παρέχεται ένα σημαντικό αντικίνητρο στο ενδεχόμενο μετακίνησής τους σε μεγαλύτερα οικιστικά κέντρα.
Σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις, έχουν πλέον τη δυνατότητα διεκπεραίωσης σημαντικού αριθμού υποχρεώσεων προς το δημόσιο χωρίς την απώλεια του χρόνου μετακίνησης και αναμονής, ενώ αποκτούν νέα εργαλεία προβολής των προϊόντων και υπηρεσιών τους, καθώς και πρόσβαση σε ευρύτατη πελατειακή βάση.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ανάπτυξη της υπαίθρου, ιδιαίτερα εν μέσω της οικονομικής κρίσης των τελευταίων μηνών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ήδη σχεδιάζει περαιτέρω δράσεις για την επίτευξη του στόχου «Ευρυζωνικότητα για όλους» έως το 2010.
Στο πλαίσιο αυτό, θεωρούμε αυτονόητο ότι οι κατά τόπους δημόσιες αρχές θα λειτουργούν προς το συμφέρον των πολιτών βοηθώντας την ταχεία ανάπτυξη των επιδοτούμενων ευρυζωνικών υποδομών στις περιοχές τους”.



-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.