Τρίτη 12 Μαΐου 2009

14 Μαΐου απεργούν οι δημόσιοι υπάλληλοι

Ανακοίνωση με την οποία προκηρύσσει την πανελλαδική απεργία στον Δημόσιο Τομέα εξέδωσε χθες, η ΑΔΕΔΥ, μέσω του αντιπροσωπευτικού της Οργάνου στη Μεσσηνία, για την ερχόμενη Πέμπτη 14 Μαΐου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, «οι Δημόσιοι Υπάλληλοι απεργούν στις 14 Μάη διότι η οικονομική κρίση χρησιμοποιείται από τους εργοδότες και την Κυβέρνηση για την παραπέρα απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την καθήλωση των μισθών, την απαξίωση του Δημόσιου Τομέα, την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και των κατακτήσεων των εργαζομένων».

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα χτυπήματα είναι απανωτά και ..........

προκλητικά», σημειώνεται μεταξύ άλλων, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στη μείωση και περικοπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων σε μία περίοδο μάλιστα που η εισοδηματική πολιτική της Κυβέρνηση προβλέπει μηδενικές αυξήσεις.

«Η απόφαση του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία οι αξιώσεις των δημοσίων υπαλλήλων για μισθούς επιδόματα κ.λπ. παραγράφονται μετά από δύο χρόνια, ενώ για άλλες κατηγορίες εργαζομένων όπως δικαστές και εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα ισχύει η πενταετία», επισημάνεται επιπλέον και καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολίτες β' κατηγορίας, για τους οποίους δεν ισχύουν τα άρθρα του Ελληνικού Συντάγματος.

Για τα παραπάνω, λοιπόν, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας καλεί όλους τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στη μαζική απεργία, που θα πραγματοποιηθεί τη 14η Μαΐου.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.