Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το πρόστιμο για τις υποκλοπές στη Vodafone μπορεί να ακυρώθηκε, τα θύματα όμως των υποκλοπών δικαιώνονται στα Δικαστήρια

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή με απόφασή του αγωγή που είχε καταθέσει η δημοσιογράφος της Θεσσαλονίκης Μ.Μεϊντάνη κατά της εταιρείας Vodafone για την γνωστή υπόθεση των υποκλοπών, καθώς το όνομά της ήταν μέσα στην λίστα αυτών τα τηλέφωνα των οποίων παρακολουθούνταν και υποχρεώνει την εταιρεία να της καταβάλει το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση εξαιτίας της ηθική βλάβης που υπέστη από την όλη ιστορία.

Ταυτόχρονα στην ίδια απόφαση γίνεται αναφορά για παραβίαση από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας “του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων”.
Δηλαδή, ουσιαστικά, γίνεται δεκτό ότι η εταιρεία παραβίασε τις σχετικές ...........

διατάξεις των Νόμων.
Πώς όμως τότε ακυρώθηκε το πρόστιμο των 76 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που κρίνεται δικαστικά ότι η εταιρεία παραβίασε το απόρρητο των επικοινωνιών και των προσωπικών δεδομένων;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η απόφαση αυτή, αν και πρωτόδικη, ανοίγει το δρόμο για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων και από άλλα θύματα των υποκλοπών.

Πηγή: Newsblog

ΣΧΟΛΙΟ
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για το πως ή μάλλον με ποίον τρόπο σβήσανε το πρόστιμο από την εταιρία υποκλοπών "Vodafone Ζήσε την στιγμή...... της Υποκλοπής".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.