Τρίτη 28 Απριλίου 2009

To πρώτο ολογραφικό δίσκου, που επιτρέπει την αποθήκευση του περιεχομένου 100 DVD σε ένα δίσκο.

Ο αμερικανικός όμιλος General Electric ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα από τα ερευνητικά του εργαστήρια πέτυχε να δημιουργήσει τον πρώτο ολογραφικό δίσκο(disque a hologramme), που επιτρέπει... την αποθήκευση σε ένα μόνο δίσκο 100 φορές περισσοτέρων πληροφοριών απ' ότι σε ένα δίσκο DVD.

Αυτός ο νέος δίσκος έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει δεδομένα σε τρεις διαστάσεις, ενώ τα DVD και οι δίσκοι υψηλής ευκρίνειας Blu Ray, είναι απλώς χαραγμένοι (με ακτίνα Laser) σε δυο διαστάσεις.

Όμως καθώς το νέο σύστημα παρουσιάζεται σε ένα παρόμοιο φορμά, οι συσκευές .......

ανάγνωσης που θα μπορούν να διαβάζουν το νέο δίσκο GE μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάγνωση δίσκων DVD ή Blu Ray, υπόσχεται η General Electric.

"Είναι ένα τεράστιο επίτευγμα", υπογράμμισε ο Μπράιαν Λόρενς, ερευνητής της GE που ήταν επικεφαλής του προγράμματος.

"Η ημέρα που θα μπορείτε να βάλετε όλη σας τη συλλογή ταινιών υψηλής ανάλυσης σε ένα και μόνο δίσκο, εγγράφοντας φορμά υψηλής ανάλυσης όπως η τρισδιάστατη τηλεόραση (3D), είναι πιο κοντά απ' ότι πιστεύουμε", προσθέτει στην ανακοίνωση του.

Αυτή η ανακάλυψη είναι το αποτέλεσμα έξι ετών εργασίας. Προς το παρόν , ο ολογραφικός δίσκος που τελειοποιήθηκε επιτρέπει την αποθήκευση 500 γιγα-οκτέτων (giga-octets), σε σχέση με τα 5 για ένα απλό DVD, και τα 25 για ένα δίσκο υψηλής ευκρίνειας Blu Ray. Ο τελικός στόχος είναι ο δίσκος να επιτρέπει την αποθήκευση 1.000 γιγα-οκτέτων (tetra-octet).

Η General Electric δεν έδωσε ημερομηνίες για την κυκλοφορία αυτού του νέου προϊόντος, όμως η εφημερίδα New York Times την τοποθετεί στο 2011 ή το 2012.

Πηγή: troktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.