Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Ευρω-Εκλογές: Με 3,7% μπροστά το ΠΑΣΟΚ

Διαφορά 3,7 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές κατέγραψε δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό της εκπομπής «Ανατροπή» του Mega, ενώ σε ό,τι αφορά τα σκάνδαλα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η κυβερνώσα παράταξη κάνει προσπάθεια συγκάλυψης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το 30,7% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ τη Νέα Δημοκρατία το 27%. Ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,1%, το ΚΚΕ με 8%, ο ΛΑΟΣ με 6,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 5,8%.

Σχεδόν το 80% δηλώνει ότι θα μετάσχει στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, αν και μόνο το 56,1% εκφράζει ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές. ......

Σε σχετικό ερώτημα για το εάν μαζί με τις ευρωεκλογές διεξαχθούν και βουλευτικές εκλογές, η διαφορά μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας είναι 4,6 ποσοστιαίες μονάδες.

Στο ενδεχόμενο των διπλών εκλογών η Βουλή είναι εξακομματική, καθώς οι Οικολόγοι Πράσινοι εισέρχονται στη Βουλή και μάλιστα με ποσοστό 4,6%.

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 32,6%, η ΝΔ 28%, το ΚΚΕ 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,2%, ο ΛΑΟΣ 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 4,6%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν πως κριτήριο για την ψήφο τους στις ευρωεκλογές θα είναι η οικονομία και η εσωτερική πολιτική κατάσταση της χώρας.

Πηγή: EΘνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.