Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Σύσκεψη για καλύτερη συνεργασία και πρόληψη

Με πρωτοβουλία του αντινομάρχη, κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων των Διευθύνσεων:

Κτηνιατρικής κ. Περικλή Παπαδόπουλο. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Σταθόπουλο και Υγείας κα Βάϊα Βαϊοπούλου με θέμα τη «γρίπη των χοίρων». Έγινε ενημέρωση και ζητήθηκε η συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών της ΝΑΜ, ώστε να παρακολουθούν συνεχώς τις εξελίξεις και να βρίσκονται σε διαρκή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία και τους θεσμικούς Φορείς. Ήδη οι Υπηρεσίες έχουν ενημερώσει τα τρία μεγάλα χοιροστάσια του Νομού, καθώς και τις υπόλοιπες μονάδες, που έχουν καταγραφεί σε λειτουργία στον Νομό.

Καμία ανυσηχία για τους πολίτες ..........

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι, ο νέος ιός της γρίπης των χοίρων, που εντοπίστηκε στο Μεξικό, δεν αποτελεί κίνδυνο για τον Νομό μας, διότι, σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία, απαγορεύεται οιαδήποτε εισαγωγή ζώντων χοίρων και χοιρινού κρέατος από το Μεξικό στη χώρα μας και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι επομένως το Ελληνικό κρέας είναι απολύτως ασφαλές και υγιεινό για τον καταναλωτή.

Επίσης τονίστηκε ότι, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από την κατανάλωση χοιρινού κρέατος και ότι, η πρόληψη της ασθένειας στηρίζεται στην τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής.

Άμεση ενημέρωση του κοινού

Ο αντινομάρχης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, πρόσθεσε ότι, από πλευράς Νομαρχίας θα δοθούν μέσω των αρμόδιων Διευθύνσεων λεπτομερείς οδηγίες (σ.σ. μέτρα βιοασφάλειας), προς όλα τα χοιροστάσια του Νομού μας κι επισήμανε ότι, ήδη έχει γίνει σχετική ενημέρωση από τις Υπηρεσίες. Καταλήγοντας ανέφερε ότι, θα υπάρχει συνεχή συνεργασία των αρμόδιων Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς και τα αρμόδια Υπουργεία, ώστε να παρακολουθούνται οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τόνισε κλείνοντας ότι, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας προς τους πολίτες και ότι, το δίκτυο ενημέρωσης, που υπάρχει, θα παρέχει άμεση κι έγκαιρη ενημέρωση προς όλους

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.