Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ξανά μέσω ΚΕΠ οι άδειες οδήγησης

Την επανενεργοποίηση των διαδικασιών υποβολής αίτησης για την έκδοση αδειών οδήγησης μέσω των ΚΕΠ και σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, προβλέπει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών (ΔΟΛΚΕΠ/Φ15/26/2177/27-3-2009).

Οι άδειες οδήγησης εκδίδονται πλέον από τις υπηρεσίες μεταφορών των Ν.Α. είτε με την υποβολή αίτησης του πολίτη απευθείας στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ν.Α. είτε μέσω της υποβολής αίτησης στα ΚΕΠ.

Οι διαδικασίες που διεκπεραιώνονται μέσω των ΚΕΠ τυποποιούνται και ελέγχονται από το υπουργείο Εσωτερικών και το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών, ώστε να διεκπεραιώνονται ομοιόμορφα από όλα τα ΚΕΠ της χώρας και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι, οι διαδικασίες αρμοδιότητας του υπουργείου Μεταφορών που .......

αφορούν την υποβολή αίτησης για την έκδοση νέων αδειών οδήγησης, ανεστάλησαν για διεκπεραίωση κατά το μέρος που αφορά τα ΚΕΠ και μόνο, στις 14/01/2009 καθώς έπρεπε να τυποποιηθούν ως προς τα έντυπα και τα δικαιολογητικά τους, δεδομένου ότι από πλευράς υπουργείου Μεταφορών επήλθαν σχετικές τροποποιήσεις (νέα άδεια οδήγησης σε πλαστική μορφή).

Πηγή: Αυτοδιοίκηση.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.