Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

«Μάχη» στη Βουλή για την εγκληματικότητα

Σε σφοδρή αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών εξελίχθηκε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εγκληματικότητα, μετά από ερώτηση του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε από το βήμα της Βουλής πως οι δύο πυλώνες της στρατηγικής της κυβέρνησης είναι καμία ανοχή στο έγκλημα και νομιμότητα στη δράση, και παράλληλα κάλυψε πλήρως την αστυνομία, λέγοντας ότι όπως και αν αντιδρά γίνεται στόχος.

Παράλληλα εγκάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις, τονίζοντας πως οφείλουν να πουν τα πράγματα με το όνομα τους και αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Επίσης, ο κ. Καραμανλής εξαπέλυσε διπλή επίθεση, φωτογραφίζοντας τον Αλ. Τσίπρα, με .......

αφορμή τη δήλωση πως οι τράπεζες ασκούν τυφλή βία, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη δήλωση Χρυσοχοΐδη ότι η Αθήνα έχει γίνει Καμπούλ.

Οι ακραίες συμπεριφορές πρώτα ηττήθηκαν πολιτικο-κοινωνικά και μετά επιχειρησιακά υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής, που προανήγγειλε και Συμβούλιο Εθνικής Πολιτικής για την Εσωτερική Ασφάλεια.

Οξύτατη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, που είπε πως «αποτύχατε, δημιουργώντας ανομία» και πρόσθεσε ότι «αδυνατείτε να αποτρέψετε φαινόμενα βίας».

Δήλωσε επίσης προς τη κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι «εσείς είστε που δεν έχετε την ευαισθησία να αναλάβετε τις πολιτικές ευθύνες για την παντελή έλλειψη σιγουριάς και ασφάλειας».

Απευθυνόμενος δεικτικά στον πρωθυπουργό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε «Δεν ξέρω αν είστε πραγματικά κουρασμένος, ξέρω όμως ότι η κοινωνία κουράστηκε από την ανικανότητα σας, ήρθε η ώρα να μιλήσει ο λαός», διατυπώνοντας ακόμη μια φορά το αίτημα του για πρόωρες εκλογές.

Η Α. Παπαρήγα επεσήμανε από την πλευρά της ότι τα μέτρα της κυβέρνησης οδηγούν στην στρατικοποίηση της εσωτερικής ασφάλειας, η οποία όπως ανέφερε συνδέεται με τις διάφορες μορφές πάλης που χρησιμοποιεί το λαϊκό κίνημα. Επίσης, έστρεψε τα πυρά της στο ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε ως εκφραστής της δεξιάς παράδοσης για το νόμο και την τάξη, ήταν το δεικτικό σχόλιο του Αλ. Αλαβάνου.

1 σχόλιο:

  1. Αυτή την στιγμή μιλά στο βήμα ο Προκόπης Παυλόπουλος και προσπαθεί να πείσει τρομάρα του και συμφορά του ότι είναι πετυχημένος υπουργός.
    Μετά από τόσες αποτυχίες μας πουλά παραμύθια ο Πάκης Παπάκης.
    ΡΕ ΟΥΣΤ από δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.