Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ "ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ" ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Πολιτικές αναταράξεις αλλά και νέα αντιπαράθεση στους κόλπους της Δικαιοσύνης προκαλεί το νέο «φρένο» που έβαλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς στη διαβίβαση της δικογραφίας για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου στη Βουλή. Απαντώντας στους ισχυρισμούς του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Ιωάννη Ραγκούση, ο οποίος σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων χθες το βράδυ, ανέφερε «θα έχουμε νέες παραιτήσεις εισαγγελέων αν δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή», ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας έκανε λόγο σήμερα για θεσμικό ατόπημα και ζήτησε σεβασμό στη Δικαιοσύνη.

«Ομολογώ ότι με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα το ΠΑΣΟΚ, δια του γραμματέα του Εθνικού του Συμβουλίου, να προαναγγέλλει χθες το βράδυ παραιτήσεις εισαγγελικών λειτουργών.
Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό σημαίνει μόνο δυο πράγματα: είτε προτροπή .......

είτε απειλή.
Και στις δυο περιπτώσεις είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι το δεύτερο μετά τη γνωστή επιστολή Ρέππα.
Παρακαλώ και πάλι: προσοχή στη Δικαιοσύνη, απόσταση από τη Δικαιοσύνη, σεβασμό στη Δικαιοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Απαντώντας στον κ. Δένδια ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για έκδηλο πανικό της κυβέρνησης.

Σανιδάς: Δεν υπάρχουν στοιχεία
Την ίδια ώρα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου εμμένει στην άποψη του περί μη διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή θεωρώντας ότι δεν προέκυψαν ικανά στοιχεία κατά τη διάρκεια της έρευνας των δυο εισαγγελέων κ. Παντελή Στραγάλη και Ευσταθίας Σπυροπούλου που να δικαιολογούν την αποστολή του «καυτού» φακέλου στη Βουλή, όπως προβλέπει ο νόμο; περί ευθύνης υπουργών.

Επικαλούμενος μάλιστα εγκύκλιο του προκατόχου του κ. Δημ. Λινού – σύμφωνα με την οποία για να διαβιβαστεί μια δικογραφία στη Βουλή θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχός της – ο κ. Σανιδάς κρίνει ότι με αόριστες αναφορές που δεν συνοδεύονται από στοιχεία δεν μπορεί να αποσταλεί ο φάκελος στη Βουλή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΣΧΟΛΙΟ
Ε ρε γιαούρτια και μάλιστα ξυνισμένα που θες....
ΖΗΤΩ η ανεξάρτητη δικαιοσύνη του Σανιδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.