Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Δουλειές με φούντες

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, μετά από παρακολούθηση κι ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, συνέλαβε χθες το πρωί στα περίχωρα του Δήμου Μεσσήνης σπείρα διακινητών ναρκωτικών (σ.σ. τρεις αλλοδαπούς, πολίτες Αλβανίας), που είχαν στην κατοχή τους δέκα κιλά χασίς και χρηματικό ποσό από την εμπορία.

Η παράδοση στην εξιχνίαση ανάλογων υποθέσεων συνεχίζεται κι εντείνεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών με την παρουσία του νέου Αστυνομικού διευθυντή, ταξίαρχου, κ. Γιώργου Καραβίτη.
Αξίζει να επισημανθεί ότι, οι συλληφθέντες ήταν γνωστοί στις Αρχές για την .......

πλούσια δραστηριότητα και τον πρότερο... βίο τους!

Συνεργασία με τους πολίτες

Για το θέμα της σύλληψης των «λουλουδιών» εξ Αλβανίας και την κατάσχεση της κάνναβης ο Αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας, κ. Γιώργος Καραβίτης, παρέθεσε χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, όπου ανέφερε τα ακόλουθα:
«Μετά από πολυήμερη παρακολούθηση, σήμερα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας οργανώθηκε επιχείρηση σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μεσσήνης, κατά την οποία συνελλήφθησαν τρεις πολίτες Αλβανίας 22, 23 και 25 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δέκα κιλά και διακόσια έξι γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και το χρηματικό ποσό των 820 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Οι ανωτέρω δράστες, οι οποίοι βρίσκονται παράνομα στη χώρα μας, είχαν αποκρύψει τα ναρκωτικά σε θάμνους πλησίον της αγροικίας όπου διέμεναν και ο ένας εξ αυτών κοιμόταν στον χώρο, επιμελούμενος τη φύλαξή τους. Οι δράστες με την εις βάρος τους δικογραφία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας». Τέλος, ο κ. Καραβίτης ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών με τις Αρχές.

«Φούντα» στη Μεσσήνη

Οι τρεις λαθρομετανάστες και διακινητές «φούντας», που συνελήφθησαν σε αγρόκτημα σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Μεσσήνης, ήταν σεσημασμένοι δράστες και είχαν απασχολήσει τις Αρχές γι' άλλα αδικήματα.
Η επιτυχία δε είναι μεγαλύτερη, γιατί έπιασαν τους δράστες με αποξηραμένη κάνναβη και όχι επεξεργασμένη. Συγκεκριμένα, η δραστική ουσία της ινδικής κάνναβης που κατασχέθηκε είναι η δέλτα-9-τετραϋδοκανναβινόλη, της οποίας το αίσθημα νωθρής ευφορίας, που προκαλεί, συνοδεύεται, ιδίως σε μακροχρόνια χρήση, από οκνηρία, με αποτέλεσμα η χρήση της να είναι παράνομη στα περισσότερα κράτη.
Εν αντιθέσει με την επεξεργασμένη, που παρασκευάζεται με διάφορους τρόπους.

Σε γενικές γραμμές περιλαμβάνει την αποξήρανση των ανθών, το τρίψιμο και κοσκίνισμά τους και στη συνέχεια τη συμπύκνωσή τους σε πλάκες. Το τελικό προϊόν έχει χρώμα που ποικίλει από σκούρο πράσινο σε καφέ χρώμα ή μαύρο, ανάλογα με τη συγκεκριμένη τεχνική παρασκευής του, τον τόπο προέλευσης και την ποιότητά του (σ.σ. γενικά θεωρείται ότι, όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο καλύτερη και η ποιότητα).

Η σκληρότητά του κυμαίνεται μεταξύ πλαστελίνης και ξύλου, ενώ με ελαφρά θέρμανση μαλακώνει και θρυμματίζεται εύκολα στο κονίαμα, από το οποία προήλθε. Από τα παρασκευάσματα της ινδικής κάνναβης το χασίς είναι το πιο εύκολο στη μεταφορά, καθώς δεν απαιτείται κάποιο στεγανό δοχείο (όπως για το χασισέλαιο) ή κάποια χάρτινη ή νάυλον συσκευασία (όπως στην περίπτωσή αυτή για τη φούντα), ενώ η περιεκτικότητά του σε δραστική ουσία είναι αρκετά μεγαλύτερη από τον ακατέργαστο ανθό (σ.σ. φούντα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.