Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Σύνθημα ενότητας και νίκης από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο.

Χθες το πρωί ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιώργος Βλάχος επισκέφθηκε την πόλη μας για να παραβρεθεί στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας. Παράλληλα επισκέφθηκε τον δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα, και τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο, πριν καταλήξει στα γραφεία της ΝΟΔΕ.

Εκεί έδωσε συνέντευξη Τύπου καθώς δε έλαβε μέρος σε σύσκεψη για τις Ευρωεκλογές, σε μία διευρυμένη επιτροπή που αποτελούνταν από τα μέλη της ΝΟΔΕ και της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα. Τα κυριότερα ζητήματα που τέθηκαν από τους αυτοδιοικητικούς άρχοντες του Νομού προς τον κ. Υφυπουργό ήταν:
Η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στην Καλαμάτα. Η συνεργασία των ...........

Διευθύνσεων του υπουργείου με τις αντίστοιχες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Αλλά και η κεντρική συνεργασία Υπουργείου - Αυτοδιοίκησης για το παρατηρητήριο τιμών, το δημοπρατήριο στα Φιλιατρά και η ενίσχυση των αγροτικών προϊόντων.

Ατμομηχανή ο Τουρισμός

Ο κ. Βλάχος, κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, επισκέφθηκε πρώτα τον δήμαρχο, κ. Παναγιώτη Νίκα, στο γραφείο του, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτη Καρατζέα.
Tων αντινομαρχών κ.κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλου και Δημήτρη Καφαντάρη, αλλά και των αντιδημάρχων του Δήμου.
Ο κ. Νίκας καλωσόρισε τον κ. Βλάχο, τόνισε την φιλία που τους συνδέει και εξήρε την προσπάθεια και το έργο του στο υπουργείο. Εν συνεχεία, όμως έβαλε δύσκολα στον κ. Βλάχο, θέτοντας του το ζήτημα της επέκτασης του αγωγού Φυσικού Αερίου από την Μεγαλόπολη στη Καλαμάτα. Το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας στις δύο ΒΙΠΕ του Νομού (σ.σ. Καλαμάτας και Μελιγαλά), συνδεόμενο με την υπέρογκη αύξηση των ενοικίων στον χώρο αυτό είναι ένα σταυρόλεξο για δύσκολους λύτες που τέθηκε από τον δήμαρχο Καλαμάτας εξ' αρχής στη συνάντηση τους.
Επίσης τόνισε τις προοπτικές του Νομού, χαρακτήρισε τον Τουρισμό «ατμομηχανή» και επεσήμανε την κατασκευή της Ιονίας Οδού και του αυτοκινητόδρομου Τρίπολη - Καλαμάτα.

Ο κ. Γιώργος Βλάχος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Καλαμάτα και ανέφερε: «Ξεκίνησα την επίσκεψή μου από εσάς κύριε δήμαρχε, τιμώντας έτσι την πόλη». Ακόμη αναφέρθηκε στην τριπλή του ιδιότητα με την οποία παραβρέθηκε χθες εκεί. Δηλαδή, ως υφυπουργός, ως κομματικό στέλεχος και ως φίλος. Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα οδοποιίας που γίνονται και όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα βγάλουν την Μεσσηνία, από την απομόνωση. Εσείς τα περιμένατε για χρόνια και πλέον τα βλέπετε κάθε μέρα να έρχονται και πιο κοντά σας. Τα μεγάλα έργα είναι αυτά που μα ενώνουν και όσα δεν γίνονται είναι αυτά που θα μα ταλαιπωρούν συνεχώς». Τέλος, αναφορά έκανε στο κυβερνητικό έργο, εστίασε και πρόταξε τα όσα έχουν γίνει και εξέφρασε την πεποίθησή του για νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές.

Στόχος η αποτελεσματική συνεργασία

Ο κ. υφυπουργός στη συνέχεια επισκέφθηκε τον νομάρχη Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Δράκο, στο γραφείο του, παρουσία του βουλευτή Μεσσηνίας, κ. Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Χρήστου Παναγιωτόπουλου, του Γενικού Γραμματέα της ΝΑΜ, κ. Θανάση Σαμέλη, αντινομαρχών και Νομαρχιακών Συμβούλων. Ο κ. Δράκος καλωσόρισε τον υφυπουργό, αναφέρθηκε στην δυσκολία της κυβερνητικής θέσης του, αναφέρθηκε στο έργο του και στη σημαντικότητα που έχει για την πραγματική Οικονομία. Επίσης αναφέρθηκε στα προβλήματα της συνεργασίας μεταξύ των Διευθύνσεων Εμπορίου του υπουργείου και εκείνων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Ζήτησε από τον κ. Βλάχο την συνεργασία του, αλλά και την ψηφιοποίηση της κείμενης νομοθεσίας. Επίσης αναφέρθηκε στο παρατηρητήριο τιμών και στην σύνδεσή του με εκείνο που ετοιμάζει το υπουργείο, επεσήμανε την υπόσχεση για την μελέτη στο δημοπρατήριο στα Φιλιατρά.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο κ. Δράκος έκανε αναφορά για τα προβλήματα στην πρώιμη πατάτα και το ελαιόλαδο. Στις χαμηλές τιμές του εμπορίου και για στο πενιχρό εισόδημα των παραγωγών. Ο κ. Βλάχος, ξεκίνησε την αναφορά του από το πρόβλημα της ψαλίδας στα αγροτικά προϊόντα, μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή. Ανέφερε ότι το Υπουργείο έχει κάνει παρεμβάσεις και θα συνεχίσει όπως είπε: «Να συγκρουόμαστε με τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις». Στόχος είπε ότι είναι η στήριξη των παραγωγών, να παραμεριστούν οι μεσάζοντες και το τέλος των επιδοτήσεων. Αλλά η αντικατάσταση τους με επώνυμα προϊόντα με ταυτότητα.
Ζήτησε από τις Νομαρχίες να ταυτοποιήσουν τα τυποποιητήρια και τα συσκευαστήρια, όσων αφορά τις δυνατότητες τους, τα προϊόντα που δέχονται, τις δυνατότητες τους, αλλά και από ποιόν έρχονται και σε ποιον καταλήγουν. Όπως δήλωσε: «Θέλουμε οι παραγωγοί να κουνήσουν τα χέρια τους, ζητάμε τη συνεργασία τους. Έχουμε την πόρτα μας ανοιχτή για όλους».

Ένας φίλος από τα παλιά

Τέλος, ο κ. Βλάχος έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ με τον πρόεδρο της κ. Σωτήρη Παναγιωτόπουλο. Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την παρουσία του, αναφέρθηκε στην παλαιά συνεργασία του από τη θέση τότε του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος τότε. Επεσήμανε πως ο υφυπουργός είναι ένας από τους ανθρώπους κλειδιά που έφεραν το αποτέλεσμα τόσο του 2004, όσο και τα επόμενα νικηφόρα αποτελέσματα. Κλείνοντας δήλωσε πως υπηρετεί την πολιτική που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο. Το παρόν έδωσε και ο Τομεάρχης του κόμματος κ. Πέτρος Τζώρτζης. Ο κ. Βλάχος, απηύθυνε ενωτικό μήνυμα στη βάση του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε οι πολίτες να κρίνουν με γνώμονα το έργο που έχει παραχθεί και δήλωσε για άλλη μία φορά σε όλους τους τόνους την πίστη του για εκλογική νίκη στις Ευρωεκλογές.

Πηγή: Επικαιρότητα

ΣΧΟΛΙΟ
Μας πούλησε μερικούς τόνους φούμαρα.... για την πολιτική που αμφιβάλλουμε αν και ο ίδιος τα πιστεύει.
Μάλλον ένας ακόμα μας είπε το ποίημα που του έβαλε ο πρωθυπουργός να μάθει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.