Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της Αναστάσεως

Σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας πραγματοποιήθηκε η τελετή της Αναστάσεως του Θεανθρώπου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκατομμύρια πιστοί προσήλθαν στους ιερούς ναούς, σε κάθε γωνιά της χώρας, για να ακούσουν το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης, ότι η ζωή νίκησε τον θάνατο, να λάβουν το 'Αγιο Φως, να ανταλλάξουν ευχές και να διαδώσουν το χαρμόσυνο μήνυμα: "Χριστός Ανέστη".

Με λαμπρότητα τελέστηκε η Αναστάσιμη Ακολουθία και στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στο δήμο της Αθήνας, χοροστατούντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου.
Στην Ακουλουθία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γ. Τραγάκης και .....

ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γ. Βλάχος, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, εκ μέρους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο νομάρχης Αθηνών, Γ. Σγουρός και ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Γ. Γρίβας.

Επιπλέον, στον Ιερό Ναό του Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των στρατιωτικών δυνάμεων και πλήθος πολιτών.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας, παρακολούθησε την Αναστάσιμη Ακολουθία με την οικογένειά του, στο χωριό Φραγγάδες Ιωαννίνων. Θα γιορτάσει δε το Πάσχα με τους στρατευμένους στο στρατόπεδο "Λορέντζος Μαβίλης", στο Καλπάκι.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, παρακολούθησε την Ακολουθία της Ανάστασης στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στον Νέο Βουτζά, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Νατάσα και τα δύο τους παιδιά. Ο κ. Καραμανλής, σήμερα στις 11.45, θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση Δεκελείας.

Στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως του Θεοτόκου, στην Ύδρα, με την οικογένειά του παρακολούθησε την Ανάσταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σήμερα θα επισκεφθεί το κέντρο εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού στον Πόρο.

Επιπλέον, στην Αθήνα παρέμειναν και γιόρτασαν την Ανάσταση, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα βρεθούν το πρωί στην αεροπορική βάση Δεκελείας. Νωρίτερα, ο κ. Καρατζαφέρης θα επισκεφθεί την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Στην Τήνο, όπου θα περάσει και την ημέρα του Πάσχα, βρέθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, γιόρτασε την Ανάσταση στην Καβάλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.