Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το πραξικόπημα Σανιδά

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Πρόκειται για χουντικό καθεστώς υπό κοινοβουλευτικό μανδύα, είχε κάποτε πει από τηλεοράσεως ο αείμνηστος Βασίλης Διαμαντόπουλος για την κατάλυση του ασύλου στο Πολυτεχνείο και τις καταδίκες των «γνωστών αγνώστων» από την δικαιοσύνη του Βασίλη Κόκκινου. Προφανώς υπερέβαλε.
Επειδή δεν είχε ακόμη βιώσει την δικαιοσύνη Σανιδά. Αυτόν τον στρατοκρατικό τύπο που στην λογική του “l'etat s’est moi” (το κράτος είμαι εγώ) ποδοπατά το Σύνταγμα της χώρας ως ανταποδοτικό όφελος στο όνομα εκείνων που τον εγκατέστησαν στην θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου..

Τι κι αν σκούζει το σύνολο του νομικού κόσμου πως έχει ήδη εκτραπεί των ορίων που .......

το Σύνταγμα αλλά και οι νόμοι του κράτους επιτρέπουν, προσβάλλοντας βάναυσα το περί δικαίου αίσθημα των Ελλήνων και πως ως εκ τούτου κινδυνεύουν καραμπινάτες υποθέσεις κυβερνητικής διαφθοράς να παραγραφούν;
Τι κι αν στα πρωτοδικεία και τα εφετεία όλης της χώρας έχει η αντισυνταγματική του δράση καταδειχτεί και το όνομά του έχει επικηρυχθεί για να περιφέρεται στα στόματα των νομικών πλάι σε εκείνα διάσημων υποδίκων;
Τι κι αν στους δύο παραιτηθέντες «Δελαπόρτες» της εισαγγελίας προστίθενται άλλοι δύο οι οποίοι ταυτίζονται πλήρως με την άποψη των συνδέλφων τους;

Αυτός τον χαβά του. Από το κρησφύγετό του και ενδεδυμένος τον μανδύα του εισαγγελέα Αρείου Πάγου εξακολουθεί να κινεί τα νήματα των εξουσιαζομένων από τον ίδιο μαριονετών προκειμένου να περισώσει την δυσώδη κυβερνητική σαπίλα που τείνει να μολύνει το σύνολο των Ελλήνων. Η λέξη αμελλητί σημαίνει όχι ότι η ελληνική γλώσσα ορίζει αλλά ότι εκείνος βούλεται! Για να την καταστήσει συνώνυμη μιας διατακτικής της οποίας η κατάληξη δεν είναι η Βουλή αλλά το επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας σκοτεινό του γραφείο. Είναι απορίας άξιον το ότι ακόμη δεν έχει κατατεθεί εναντίον του μήνυση που να αφορά όχι ένα αλλά μια σειρά ως εκ της θέσης του κακουργημάτων, που να σχετίζονται με την κατάχρηση εξουσίας.

Κι αυτό επειδή μου είναι αδύνατον να φανταστώ σε τι τον υπερέβησαν οι πραξικοπηματίες Παπαδόπουλος Παττακός και Μακαρέζος ειμή μόνον στο ότι καταχράστηκαν την εξουσία δια των όπλων.
Όπως επίσης δεν μπορώ να φανταστώ πως ο συγκεκριμένος δικαστικός λειτουργός θα απέλθει ευδοκίμως της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας δίχως να έχει σταθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου ενώπιον των φυσικών του δικαστών.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.