Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Συνεχίζεται η αναστάτωση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας συνεχίζονται, με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να πραγματοποιούν τρίωρες στάσεις εργασίας και τους προμηθευτές να επιχειρούν για άλλη μία φορά να αποσύρουν τα αναλώσιμα. Το υπουργείο Υγείας ζήτησε να ξεκινήσει σήμερα, Δευτέρα, η καταγραφή των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας ξεκινούν από σήμερα, Δευτέρα, τρίωρες στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, με κεντρικό αίτημά τους την εφαρμογή της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας σχετικά με το ωράριο και τις εργασιακές συνθήκες, καθώς και την υλοποίηση της δέσμευσης του υπουργείου Υγείας για τις προσλήψεις νοσηλευτών.

Παράλληλα, οι προμηθευτές έχουν δηλώσει ότι σήμερα, Δευτέρα, θα μεταβούν στο ΚΑΤ και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, προκειμένου να .........

αποσύρουν τα αναλώσιμα, καθώς οι οφειλές των νοσοκομείων παραμένουν. Οι προμηθευτές αντιδρούν στην πρόταση διακανονισμού των υπουργείων Οικονομίας και Υγείας, καθώς και στη ρύθμιση των χρεών του ΕΣΥ.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας, με εγκύκλιο του προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ζητά από τους διοικητές να ξεκινήσουν από σήμερα, Δευτέρα, τη διαδικασία καταγραφής και ρύθμισης των οφειλών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.