Τρίτη 28 Απριλίου 2009

Νέα Πολεοδομία και τομέας δημόσιων έργων

Συνεδρίασαν παράλληλα, χθες το πρωί, η Επιστημονικοτεχνική Επιτροπή και η Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης που αφορά στην υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών «Καταγραφής - εμπλουτισμού - ψηφιοποίησης του αρχείου απαλλοτριώσεων βασικών οδών Νομού Μεσσηνίας».

Η σύμβαση, η οποία έχει υπογραφεί μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, έχει ως σκοπό την καταγραφή, τον εμπλουτισμό και την ψηφιοποίηση του αρχείου των απαλλοτριώσεων που αφορούν βασικές οδούς του Νομού και ..........

επηρεάζουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό την ομαλή εξέλιξη εκτελούμενων ή προγραμματιζόμενων έργων σε αυτές.

Κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών Παρακολούθησης

Συγκεκριμένα, οι παραπάνω εργασίες αφορούν στις εξής οδούς: Κυπαρισσία-Φιλιατρά, Βασιλίτσι - Κορώνη, Μεθώνη - Φοινικούντα - Βασιλίτσι, Καζάρμα - Τουλούπα Χάνι, Μεσσήνη - Μπούκα, 1η Επαρχιακή Οδός, 7η Επαρχιακή Οδός.

Στις συνεδριάσεις των Επιτροπών που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρεία του αντινομάρχη Προγραμματισμού και Υποδομών, κ. Στάθη Αναστασόπουλου, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Χρήστος Ριζάς, η κα Μαρία Μαντούβαλου υπάλληλος της Διεύθυνσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Διοίκησης Νομού Μεσσηνίας, η κα Σωτηρία Τσιάλα υπάλληλος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ, η κα Αικατερίνη Ξενούλη υπάλληλος Πολεοδομίας και η υπάλληλος της Αναπτυξιακής κα Αθανασία Τσαντύλα. Επίσης, συμμετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Κωνσταντόπουλος προϊστάμενος ΤΣΣΟ και Δημήτρης Καλδής προϊστάμενος τμήματος Μελετών. Να τονιστεί δε ότι, οι κύριοι Αναστασόπουλος και Ριζάς τόνισαν τη σπουδαιότητα του αντικειμένου της προγραμματικής σύμβασης, αλλά και τη συμβολή του στον τομέα κατασκευής των δημοσίων έργων και στη λειτουργία της Πολεοδομίας.

Πρώτος απολογισμός

Η κα Τσιάλα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι έχουν γίνει τα εξής:
α) συλλογή και
β) καταγραφή των υπαρχόντων στοιχείων που βρέθηκαν στο αρχείο των απαλλοτριώσεων της Διεύθυνσης ΤΥΝΑ Μεσσηνίας καθώς και των αρχείων του Νομαρχιακού Ταμείου της ΝΑΜ για τις απαλλοτριώσεις που αφορούν τις παρακάτω οδούς: Εθνική Οδός Κυπαρισσίας Φιλιατρά.
13η Επαρχιακή οδός {(Μεθώνη -Φοινικούντα - Βασιλίτσι), Βασιλίτσι, (Άγιος Νικόλαος -Χαρακοπιό). 1η Επαρχιακή Οδός (Καλαμάτα - Αρεόπολη). 7η Επαρχιακή Οδός (Μεσσήνη - Επικούριος Απόλλωνας).
10η Επαρχιακή οδός(Καζάρμα - Τουλούπα Χάνι - Χώρα).

Συγκεκριμένα, έχει γίνει: Συλλογή των υπαρχόντων στοιχείων από το αρχείο απαλλοτριώσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΝΑΜ και από το Αρχείο του Νομαρχιακού Ταμείου της ΝΑΜ. Καταγραφή των ανωτέρω στοιχείων (Αποφάσεις κήρυξης, ΦΕΚ κήρυξης - συντέλεσης, διαγράμματα, πίνακες κ.λπ.).

Ταξινόμηση. Τα στοιχεία της καταγραφής ταξινομήθηκαν:
α) Ανά Επαρχιακή Οδό.
α.1) Σε υποφακέλλους σύμφωνα με τις αποφάσεις κήρυξης των απαλλοτριώσεων
α.2) Σε θεματικούς υποφακέλλους (βασικά στοιχεία απαλλοτρίωσης, αλληλογραφία κ.λπ.).
β). Εντοπισμός ελλείψεων αρχείου απαλλοτριώσεων των παραπάνω οδών

Παράλληλα με τα παραπάνω γίνονται προσπάθειες συμπλήρωσης των ελλείψεων του αρχείου μέσω επαφών με εμπλεκόμενες Υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Πρωτοδικείο Καλαμάτας κ.λ.π.).

Πηγή: Eπικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.