Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Χωματερή θύμιζε το Πάσχα η Κυπαρισσία

Πριν καν συζητηθούν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας, ανέβηκαν στα ύψη οι τόνοι με τις βολές από την Αντιπολίτευση για την «καθαριότητα» και όχι μόνο.

Προ ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της Α.ΔΗ.Κ., Γιώργος Γκότσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη Δημοτική Αρχή για την εικόνα που παρουσίασε η πόλη τις ημέρες του Πάσχα με τους κάδους σκουπιδιών να είναι γεμάτοι και σκουπίδια να είναι σωρευμένα έξω από αυτούς, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο τόσο στους οικισμούς όσο και στα τοπικά διαμερίσματα.

Επιπρόσθετα, ο δημοτικός σύμβουλος, Σωτήρης Γιαννόπουλος, αφού συμφώνησε ότι η εικόνα της πόλης δεν ήταν αυτή που έπρεπε, καυτηρίασε το ότι δεν είχαν καθαριστεί ούτε τα Κοιμητήρια και ιδίως αυτό του Αγίου Δημητρίου, που κάθε χρόνο το βράδυ της .......

Μεγάλης Παρασκευής μεταφέρεται εκεί ο Επιτάφιος από την Αγία Τριάδα, κάτι με το οποίο συμφώνησαν και δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης.

Ο κ. Γιαννόπουλος έθεσε το θέμα με το βουνό από φύκια που εδώ και μήνες υπάρχει στην παραλία, δίπλα στο Τουριστικό Περίπτερο και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή τους, σημειώνοντας ότι δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσίασε η παραλία το Πάσχα και δεν πρέπει να μείνει έτσι και για τις ημέρες που έρχονται. Επίσης, ο κ. Γιαννόπουλος έθεσε το θέμα με το δίκτυο ύδρευσης στο Περδικονέρι, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί σε όλο του το μήκος, αλλά και εκεί που έχουν περάσει τα δίκτυα, εδώ και μήνες, δεν έχουν κλείσει οι δρόμοι, θυμίζοντας βομβαρδισμένο τοπίο που σε πολλά σημεία είναι επικίνδυνο και για τη διέλευση των οχημάτων. Θύμισε, μάλιστα, ότι πολλές φορές έχει θέσει το θέμα στη ΔΕΥΑΚΥ, αλλά έχει συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, χωρίς μέχρι τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα, γεγονός που έχει εξοργίσει και δικαίως το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του Περδικονερίου.

Ο κ. Γκότσης ζήτησε να μάθει τι επιτέλους γίνεται με τη «Διονυσιάδα» πηγή, που εδώ και μήνες έχει «σκαφτεί», αλλά έργα ανάπλασης δεν έχουν γίνει...

Για τις βολές σχετικά με την έλλειψη καθαριότητας προσπάθησε να «αμυνθεί» και να απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Παναγιώτης Φωτεινόπουλος, ενώ για τη «Διονυσιάδα» πηγή ο δήμαρχος, Γιώργος Σαμπαζιώτης, είπε ότι, προχωράνε οι διαδικασίες, για να ξεκινήσουν τα έργα ανάπλασης.

Για τα δίκτυα αποχέτευσης στο Περδικονέρι και τα προβλήματα στους δρόμους του χωριού ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚΥ, Γιάννης Σταθόπουλος, είπε ότι είναι υπαρκτά, αλλά η Επιχείρηση προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει και σύντομα θα έχει τελειώσει το έργο.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ομόφωνα έγινε η παραλαβή της μελέτης του Έργου «Αθλητικές εγκαταστάσεις εντός Σχεδίου Πόλεως - Παραλία» με την προσθήκη, που τέθηκε από την Αντιπολίτευση, για διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων και η Οργάνωση Άρδευσης για το έτος 2009 των Τ.Δ. Κυπαρισσίας, Αρμενιών, Βρυσών, Σπηλιάς και Στασιού.

Πηγή: Eπικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.