Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Επίσκεψη του Καθηγητή σεισμολογίας του πανεπιστημίου Πατρών Κου Δημήτρη Παλιάτσα στον Κο Δημήτρη Δράκο.

Επίσκεψη στο γραφείο του Νομάρχη Δημήτρη Δράκου πραγματοποίησε σήμερα ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Κος Δημήτρης Παλιάτσας για να συζητήσουν την εξέλιξη της Προγραμματικής σύμβασης «Επέκταση του Σεισμολογικού Δικτύου στην περιοχή του Ιονίου (Νήσους Στροφάδες), για την κάλυψη των Νομών Μεσσηνίας & Ηλείας», συνολικού προϋπολογισμού 65.000 €.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν επίσης ο αρμόδιος Αντινομάρχης Προγραμματισμού & Υποδομών κ. Στάθης Αναστασόπουλος και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Προγραμματισμού & Ανάπτυξης κ. Δημ. Μουντζούρης.

Ο κ. Παλιάτσας ενημέρωσε το Νομάρχη για την πορεία του έργου, τονίζοντας τα εξής:
Με την εν λόγω Π.Σ. θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση ενός σεισμολογικού σταθμού στις .......

Νήσους Στροφάδες, ο οποίος θα ενισχύσει σημαντικά την ακρίβεια στον προσδιορισμό (κυρίως του βάθους) των σεισμών αλλά και θα επιτρέψει την καταγραφή μικροσεισμών που θα διευκολύνουν την εκτίμηση της πιθανότητας επερχόμενης σεισμικής δράσης, αλλά και του τρόπου εξέλιξης σεισμικών ακολουθιών.
Επιπλέον θα επιτρέψει τη μελέτη μηχανισμού γένεσης σεισμών δυτικά αλλά και νότια της Μεσσηνίας, κάτι που λόγω μορφολογίας της περιοχής είναι δύσκολο σήμερα.
Τέλος, θα προσφέρει την υποδομή για επιπλέον έρευνες στην περιοχή και θα προκαλέσει το ενδιαφέρον επιστημόνων που μελετούν το ελληνικό τόξο επειδή βρίσκεται πολύ κοντά σ’ αυτό.

Από την πλευρά του ο Νομάρχης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών εγκατάστασης του σεισμολογικού σταθμού μέσα στο ορισμένο από την Προγραμματική Σύμβαση χρονοδιάγραμμα, τονίζοντας ότι θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην απαραίτητη σεισμική θωράκιση της περιοχής που καλύπτει τους δύο Νομούς Μεσσηνίας και Ηλείας.

1 σχόλιο:

  1. με 65.000 ευρώ αγοράζει κανείς 10 σεισμογράφους!!!!
    Γιατί τέτοια υπερτιμολόγηση? Που πάνε τα λεφτά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.