Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Σύσκεψη για τα σκουπίδια στην περιοχή Τριφυλίας

Το θέμα των αδειοδοτήσεων για τους χώρους που θα γίνεται η μπαλοποίηση των σκουπιδιών και η εναπόθεση των δεμάτων, για την ενότητα της Τριφυλίας, συζήτησαν στην σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης στην Τρίπολη οι δήμαρχοι Κυπαρισσίας Γιώργος Σαμπαζιώτης και Φιλιατρών Αλκης Ξύγκας με τον περιφερειάρχη Νίκο Αγγελόπουλο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αυτό που συζητήθηκε ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των δύο χώρων οι οποίοι ήδη έχουν αποφασιστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια.
Ο ένας, στα όρια Φιλιατρών - Γαργαλιάνων, θα είναι ο χώρος που θα μπει ο μπαλοποιητής, θα συγκεντρώνονται τα σκουπίδια σε ειδικό κλειστό χώρο και θα δεματοποιούνται, ενώ ο άλλος θα είναι ο σημερινός χώρος της χωματερής της Κυπαρισσίας που θα διαμορφωθεί κατάλληλα και εκεί θα αποθηκεύονται τα μπαλοποιημένα με ειδικές μεμβράνες σκουπίδια, μέχρι να δοθεί η τελική λύση διαχείρισης σε περιφερειακό επίπεδο.
Επίσης συζητήθηκε η προώθηση της δημιουργίας ενός φορέα διαδημοτικής διαχείρισης των .........

σκουπιδιών για την ενότητα της Τριφυλίας, που θα περιλαμβάνει την περιοχή από τον Δήμο Γαργαλιάνων μέχρι και το Δήμο Δωρίου.

Πηγή: Απόσπασμα από την Ελευθερία

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.