Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Απεβίωσε ο δράστης του επεισοδίου στο Ρέντη

Στο χειρουργείο άφησε τη τελευταία του πνοή ο 19χρονος δράστης του απίστευτου μακελειού που συνέβη το πρωί σε σχολή του ΟΑΕΔ, στην οδό Πέτρου Ράλλη.

Ο 18χρονος μαθητής που τραυματίστηκε στο θώρακα από τα πυρά του ομογενή από το Σοχούμι υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση του μαθητή, που δέχθηκε τρεις σφαίρες, είναι σοβαρή ωστόσο έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί, όταν ο 19χρονος ομογενής, οπλισμένος με δύο πιστόλια άνοιξε πυρ εντός της σχολής και τραυμάτισε συμμαθητή του.
Στη συνέχεια, ο δράστης βγήκε στο δρόμο και τραυμάτισε δύο διερχόμενους πολίτες στα άκρα, προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του και αυτοτραυματιστεί .......

στο κεφάλι.
Οι δύο υπάλληλοι εταιρείας που τραυματίστηκαν στα πόδια, ένας έλληνας και ένας αλλοδαπός, δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αλλοδαπός θα μεταφερθεί από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος είχε στην κατοχή του και ένα μαχαίρι, ενώ στην τσάντα του βρέθηκε και ένα σημείωμα, στο οποίο έγραφε μεταξύ άλλων «είμαι αποφασισμένος να χτυπήσω όποιον βρεθεί μπροστά μου και μετά να αυτοκτονήσω». Στο σημείωμα ανέφερε επίσης ότι οι συμμαθητές του και οι καθηγητές του τον απαξίωναν, κάτι που δεν ανεχόταν πλέον, ενώ τόνιζε πως δεν έχει κανέναν σεβασμό ούτε στη ζωή των συμμαθητών του ούτε στη δική του.

Πληροφορίες του ραδιοφώνου του ΑΝΤ1, αναφέρουν ότι στην κατάθεση τους, οι γονείς του μαθητή είπαν πως αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα και αρνούνταν να επισκεφθεί γιατρό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Αντώνης Μαγγανάς, τόνισε πως τα παιδιά σήμερα δέχονται απίστευτες πιέσεις, ενώ κυριαρχούν οι εικόνες βίας μέσω της τηλεόρασης και των βίντεο παιχνιδιών από την παιδική τους ηλικία, κάτι που επηρεάζει κατά πολύ την εξέλιξη τους. Βασικός παράγοντας, όπως είπε ο κ. Μαγγανάς, είναι και το οικογενειακό περιβάλλον.

Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό ενδοσχολικής βίας στη χώρα μας, δεν είναι όμως ιδιαίτερα ανησυχητικού, αφού δεν πρόκειται για ανήλικους, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διδάκτωρ εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής.

Ωστόσο επεσήμανε ότι θα πρέπει με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, να παρατηρήσουμε προσεκτικά το διεθνές περιβάλλον όπου αντίστοιχα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα κοινωνικό δίκτυ προστασίας απέναντι στη νέα γενιά, προκειμένου να μην συναντήσουμε στο μέλλον αντίστοιχα συμβάντα στη χώρα μας.

Η πρωτοφανής, για την ελληνική πραγματικότητα, είδηση μεταδόθηκε, απ' την πρώτη στιγμή, από τα διεθνή πρακτορεία, απ' όπου συνήθως φθάνουν ειδήσεις για ανάλογα περιστατικά, κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες κι όχι μόνο. Το CNN και το ΒΒC παρουσίασαν εκτενή ρεπορτάζ για την επίθεση του 19χρονου μαθητή στην σχολή του ΟΑΕΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.