Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πάνω από πενήντα νεκροί στην Ιταλία

Ξεπερνά τους πενήντα ο αριθμός των νεκρών από το φονικό σεισμό στην Ιταλία, ενώ οι άστεγοι εκτιμάται ότι φθάνουν τους 50.000 .

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μανόνι, ο απολογισμός από το χτύπημα του εγκέλαδου στη κεντρική Ιταλία έχει ανέβει στους πενήντα νεκρούς, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί. Σε περίπτωση που επαληθευθεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για το φονικότερο σεισμό στην Ιταλία από το 1980, όταν 2.735 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στα νότια της χώρας.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία σκοτώθηκαν στο ίδιο κτίριο.
Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων εντοπίζεται στη μεσαιωνική πόλη Λ’Άκουϊλα, περίπου 100 χλμ. .........

ανατολικά της Ρώμης, με πληθυσμό 68.000 κατοίκους.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας ανέφερε ότι ο ισχυρός σεισμός πιθανότατα οδήγησε στο θάνατο «δεκάδων ανθρώπων», ενώ όπως ανακοίνωσε οι άστεγοι φθάνουν τους 50.000.

Μια Ελληνίδα φοιτήτρια τραυματίστηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Παράλληλα συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του αδελφού της. Ένας ακόμα Έλληνας απεγκλωβίστηκε από τους διασώστες. Στην Ελλάδα, το υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε για τη διευκόλυνση των Ελλήνων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, δωρεάν πτήσεις με τις Ολυμπιακές Αερογραμμές και πιο συγκεκριμένα:

-Σήμερα στις 20.05 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα,

-Αύριο και μεθαύριο στις 11.00 και 19.25 (τοπική ώρα) από Ρώμη για Αθήνα.

Τα συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν τις προσπάθειες απεγκλωβισμού θυμάτων από τα ερείπια. Ανάμεσα στα κτίρια που κατέρρευσαν βρίσκονται πολλές από τις μεσαιωνικές εκκλησίες της περιοχής, μέρος φοιτητικής εστίας και ένα ξενοδοχείο. Στις 3.000 με 10.000 υπολογίζονται τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

Ο σεισμός, που ήταν μεγέθους τουλάχιστον 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς της αρμόδιας υπηρεσίας, σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, με επίκεντρο την ορεινή περιοχή Αμπρούτσο ανατολικά της Ρώμης και έγινε αισθητός μέχρι και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.