Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα

Πρόσθετα φορολογικά μέτρα, που θα επιβαρύνουν κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους,προοιωνίζεται η μεγάλη αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα εκτινάχθηκε στο 5% του ΑΕΠ, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που έστειλε η Αθήνα στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Τα χρήματα που λείπουν από το δημόσιο ταμείο προσεγγίζουν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα και καύσιμα, τις αντικειμενικές αξίες ή το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, καθώς και τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή.

Εν τω μεταξύ, χθες η Eurostat έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τα εμπορικά ........

ελλείμματα. Το εμπορικό έλλειμμα της χώρας μας έφθασε στα 2,3 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2009, σημειώνοντας μείωση κατά 0,6 δισ. ευρώ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2008.

Ειδικότερα, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 0,9 δισ. ευρώ, οι εισαγωγές σε 3,3 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της Ελλάδας να μειωθεί από 2,9 δισ. ευρώ σε 2,3 δισ. Σημειώνεται ότι σε σχέση με το 2008, οι ελληνικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 21% (από 1,2 δισ. ευρώ σε 0,9 δισ. ευρώ), ενώ οι εισαγωγές κατά 21% (από 4,1 δισ. ευρώ σε 3,3 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τη Eurostat, το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα στους «27» εμφανίζει η Γερμανία με 7,2 δισ. ευρώ και ακολουθεί η Ολλανδία με 3 δισ. ευρώ. Το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εμφανίζει η Μεγάλη Βρετανία με 8,9 δισ. ευρώ και ακολουθούν η Γαλλία με 5,6 δισ. ευρώ, η Ισπανία με 4,1 δισ. ευρώ, η Ιταλία με 3,6 δισ. ευρώ και η Ελλάδα.

Στην ευρωζώνη, το Φεβρουάριο του 2009, σημειώθηκε εμπορικό έλλειμμα με τον υπόλοιπο κόσμο ύψους 2 δια. ευρώ, ενώ για τους «27» διαπιστώνεται εμπορικό έλλειμμα ύψους 10,6 δισ. ευρώ.

Πηγή: Ant1online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.