Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

Προώθηση Μεσσηνιακών προϊόντων

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χθες το πρωί ο αντινομάρχης Παραγωγής και Ανάπτυξης, κ. Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, με θέμα το 3ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, όπου ο Νομός Μεσσηνίας είναι ο τιμώμενος Νομός στην εκδήλωση.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την τρέχουσα διοργάνωση ως «το μεγάλο ραντεβού της ελαιοκομίας». Το εν λόγω Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ) και θα λάβει χώρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) από αύριο Παρασκευή 10 έως την Κυριακή 12 Απριλίου.

Περίπτερο αντάξιο των προσδοκιών της ΝΑΜ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στο περίπτερο, που θα έχει η Νομαρχία Μεσσηνίας, τόνισε ότι θα είναι μεγαλύτερο από το περυσινό και θα καταλάβει χώρο 152 τ.μ.
Όπως είπε, θα είναι ένα περίπτερο αντάξιο των προσδοκιών της ΝΑΜ και θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή και περαιτέρω διαφήμιση του Μεσσηνιακού ελαιόλαδου και της ........

ελιάς, που είναι από τους έμμεσους στόχους.

Στο περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας εκτός του Μεσσηνιακού ελαιόλαδου και της ελιάς Καλαμών θα προβληθούν κι άλλες δραστηριότητες γύρω από αυτήν τη διαδικασία, δηλαδή από τον καρπό στο τελικό προϊόν. Ο αντινομάρχης έδωσε τα εύσημα στην Οργανωτική Επιτροπή, τις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας και Τριφυλίας για τη δουλειά που έκαναν και προσκάλεσε όλους να παραβρεθούν στο ΣΕΦ στο τριήμερο Φεστιβάλ Ελαιολάδου κι Ελιάς.

Αναφορά έγινε και στο φυλλάδιο που εκδόθηκε και αναφέρει μέσα όλους τους τυποποιητές ελαιολάδου κι ελιάς της Μεσσηνίας, αλλά και στην αφίσα που έβγαλε η Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ, που αναφέρει τη Μεσσηνία ως τιμώμενο Νομό. Τέλος, διευκρίνισε ότι οι τυποποιητές που θα συμμετάσχουν στο περίπτερο με προϊόντα τους είναι 9 τον αριθμό.

Λάδι από την παραγωγή στην κατανάλωση

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε για τη συνεργασία που είχε η ΝΑΜ με την Οργανωτική Επιτροπή τα ακόλουθα: «Συνεργαστήκαμε με την Οργανωτική Επιτροπή άψογα. Έντυπα, φυλλάδια, η αφίσα και η συνέντευξη Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί, θα αναδείξουν την παρουσία μας, τις δράσεις μας, τα προϊόντα και τους τυποποιητές μας.
Στις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης. Η γευσιγνωσία και το παραδοσιακό ελαιόλαδο, που θα παραχθεί από λιοτρίβι που θα είναι εγκατεστημένο στον χώρο, θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στην εκδήλωση. Ο ελαιόκαρπος μαζεύεται σήμερα από ένα χωριό της Μάνης και θα πάει άμεσα στην Αθήνα. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν το ελαιόλαδο πώς είναι όταν βγαίνει από το ελαιοτριβείο.
Στις 12.00 το μεσημέρι θα ξεκινήσουν οι εργασίες της τριήμερης ημερίδας, όπου ομιλητής θα είμαι εγώ και ο κ. νομάρχης. Το θέμα που πραγματεύεται η ομιλία μου είναι: "Η ανάπτυξη και προώθηση επώνυμων ποιοτικών προϊόντων ελαιολάδου και ελιάς, ΠΟΠ, ΠΓΕ, Βιολογικών και η σύνδεσή τους με την τοπική ανάπτυξη σε επίπεδο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης". Τέλος, στην ημερίδα θα παραστούν ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, κ. Βασίλης Κοζομπόλης και ο πρόεδρος των ελαιοτριβαίων Μεσσηνίας, κ. Αντώνης Κορακάκης».

Πηγή: Επικαιρότητα

3 σχόλια:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.