Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Εκδήλωση στα Φιλιατρά με τον καθηγητή Κανάρη Τσίγκανο.

«Η αναζήτηση της θέσης μας στο Σύμπαν» είναι το θέμα που θα αναπτύξει σε εκδήλωση του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο, την Τρίτη 21 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, ο καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Κανάρης Τσίγκανος.

Αφορμή για την εκδήλωση αποτέλεσε ότι ο φετινός χρόνος έχει χαρακτηριστεί ως Παγκόσμιο Ετος Αστρονομίας.
Πιστεύουμε ότι θα είναι μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση και σε ότι έχει σχέση με την ομιλία αλλά και την αστροπαρατήρηση, αφού πολλοί λίγοι έχουν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν τα αστέρια με τηλεσκόπιο στην περιοχή μας. Απευθύνουμε λοιπόν πρόσκληση σε όλους να την παρακολουθήσουν και ιδιαίτερα, μετά από επιθυμία του κ. Τσίγκανου, στους μαθητές του Λυκείου Φιλιατρών.

Δείτε το σχετικό Video




Λίγα λόγια για τον Κο Τσίγκανο Κανάρη.

Ο κ. Τσίγκανος είναι από τους σημαντικότερους επιστήμονες στον τομέα της αστροφυσικής.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Φιλιατρά όπου και τελείωσε το Λύκειο. Έλαβε δίπλωμα Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1974, Master και Διδακτορικό Φυσικής από το Πανεπιστήμιο του Chicago των ΗΠΑ τα έτη 1976, 1980. Δίδαξε στα Τμήματα Φυσικής των Πανεπιστημίων Chicago και Harvard ΗΠΑ, Λουβαίνης Βελγίου, St. Andrews Σκωτίας και Κρήτης.
Ήταν επισκέπτης ερευνητής στα Αστεροσκοπεία Meudon/Παρισιού Γαλλίας και Τορίνο Ιταλίας.
Είναι συγγραφέας βιβλίων Φυσικής και Αστροφυσικής και έχει μεταφράσει τόμους Μαθηματικής Ανάλυσης και εκλαΐκευσης της Αστρονομίας.
Συμμετέχει σε Ευρωπαικά ερευνητικά προγράμματα και διευθύνει ισχυρή ερευνητική ομάδα στον Τομέα Αστροφυσικής και Αστρονομίας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι από το 2006 εκλεγμένος Πρόεδρος της Ελληνικής Αστρονομικής Εταιρείας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας, της Εθνικής Αστρονομικής Επιτροπής και εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Επιστημονική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Έχει δημοσιεύσει πλέον των 160 ερευνητικών εργασιών στη Φυσική και Αστροφυσική και έχει διοργανώσει πολλά διεθνή συνέδρια. Πρόσφατα (Ιούλιος 2008) διοργάνωσε στην Ρόδο διεθνές συνέδριο για τη γένεση του Ήλιου και των αστέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.