Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Αποτυχημένη απόπειρα Ριφιφί στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας για τις συντάξεις του ΟΓΑ

Ριφιφί για να αρπάξουν από το θησαυροφυλάκιο γύρω στις 600.000 ευρώ, που προορίζονταν για συντάξεις του ΟΓΑ στο νομό, επιχείρησαν άγνωστοι στο Κέντρο Διαλογής - Διανομής Μεσσηνίας των ΕΛΤΑ, στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Οι δράστες, που έσπασαν τα τούβλα σε... σημαδεμένο σημείο του ανατολικού εξωτερικού τοίχου του κτηρίου, σταμάτησαν την επιχείρηση μόλις έπεσαν σε... σιδερένια επιφάνεια που ορθώς έχει προβλέψει ο κατασκευαστής να τοποθετήσει μέσα από τα τούβλα, καθώς ούτε ο συναγερμός φάνηκε να τους σταματά, ούτε η παρουσία της Αστυνομίας.
Ωστόσο παρά την άμεση κινητοποίηση της Αστυνομίας, που ειδοποιήθηκε από εταιρεία σεκιούριτι, και του προϊσταμένου του κέντρου, με το χτύπημα του συναγερμού στις 2.40 τη νύχτα, η τρύπα στον τοίχο εντοπίστηκε το ........

πρωί της Πέμπτης.
Την είδε οδηγός του Κέντρου, που τυχαία πήγε να πάρει το αυτοκίνητο και το οποίο μάλλον λειτούργησε και ως ασπίδα προστασίας των δραστών.
Ηταν παρκαρισμένο στην πλευρά του τοίχου, βορειότερα του σημείου που έσκαβαν, σε σημείο που γενικά παρκάρουν αυτοκίνητα του Κέντρου.
Σε διαφορετική περίπτωση οι δράστες θα ήταν εκτεθειμένοι προς τη Νέα Είσοδο.

Αλλωστε, το θράσος τους φαίνεται να ήταν τόσο που πιθανότατα συνέχιζαν τη δουλειά τους ακόμα και όταν οι άνδρες της Ασφάλειας με τον προϊστάμενο του κέντρου Σωτήρη Ταταρέα έκαναν έρευνα στο εσωτερικό του κτηρίου.
Εσωτερικά όμως, όπως ήταν λογικό δεν εντοπίστηκε τίποτα, καθώς δεν είχε παραβιαστεί ο χώρος, ενώ έγινε έλεγχος και εξωτερικά, χωρίς να εντοπιστούν οι δράστες ή η τρύπα εκείνη την ώρα.
Ο συναγερμός όμως επέμενε να... διαμαρτύρεται πως κάτι συμβαίνει και η εταιρεία να ειδοποιεί.
Αλλωστε, όπως πληροφορηθήκαμε, η σιδερένια πόρτα που αποτρέπει την είσοδο στην ανατολική και πίσω πλευρά του κτηρίου, στο σημείο δηλαδή που έγινε η επιχείρηση, ήταν καλά κλειδωμένη.
Οι δράστες είχαν μπει σπάζοντας το λουκέτο μιας άλλης πορτούλας, νοτιοανατολικά του χώρου, που επικοινωνεί με διπλανό ελεύθερο οικόπεδο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι δράστες γνώριζαν ότι στο θησαυροφυλάκιο υπήρχαν τόσα πολλά χρήματα και επιπλέον είχαν σημαδέψει το σημείο που θα έσκαβαν, δίπλα ακριβώς από την εσωτερική κολόνα του κτηρίου.
Ο κ. Ταταρέας πάντως μάς είπε πως έτυχε να υπάρχουν πολλά χρήματα στο θησαυροφυλάκιο, μη αναφέροντας το ακριβές ποσό, ενώ υπογράμμισε πως άμεση ήταν η ανταπόκριση τόσο της Αστυνομίας όσο και της εταιρείας σεκιούριτι που ειδοποίησε από την Πάτρα.
“Μέσα σε ελάχιστα λεπτά ήμασταν όλοι εκεί και κάναμε έλεγχο“, είπε.
Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι το 4ο μέσα σε διάστημα περίπου 2 μηνών στα ΕΛΤΑ.
Εχουν προηγηθεί παρακολουθήσεις του ίδιου κτηρίου (από 2 σεσημασμένους κακοποιούς που συνελήφθησαν), το περιστατικό με τους σάκους που εκλάπησαν από αυτοκίνητο έξω από το Ταχυδρομείο Μεσσήνης, η ληστεία στο Ταχυδρομείο της Θουρίας και τώρα το... ριφιφί.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.