Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Ταφόπλακα Παυλόπουλου στα όνειρα και τις προσδοκίες των συμβασιούχων

Ταφόπλακα έβαλε ο πλέον αποτυχημένος υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος στα όνειρα χιλιάδων συμβασιούχων που έλπιζαν σε μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Ο ποιο αποτυχημένος υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος απαντώντας από το βήμα της Βουλής σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και των δημοσίων επιχειρήσεων, απάντησε με την φράση "Δεν πρόκειται να έρθει ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου."

Και συνέχισε:
"Μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου, είτε είναι συμβάσεις εργασίας είτε συμβάσεις έργου, είναι αδύνατη λόγω ........

Συντάγματος.
Κατόπιν τούτου, δεν πρόκειται να έρθει καμιά ρύθμιση που να μετατρέπει αυτομάτως τις συμβάσεις αυτές" είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλαβάνος αναρωτήθηκε γιατί να μη γίνει μια νομοθετική προσαρμογή στην απόφαση του Δικαστηρίου "ώστε να μην έχουμε χιλιάδες προσφυγές συμβασιούχων, που, τώρα θα κερδίσουν".
Διαβεβαίωσε μάλιστα τους συμβασιούχους ότι "ανοίγει ένας καινούργιος δρόμος, του οποίου την κατάληξη μπορεί να διευκολύνει η κυβέρνηση, αλλιώς, μπορεί τα δικαστήρια να ασχολούνται συνεχώς με αυτή την υπόθεση"

Ανταπαντώντας ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι "δεν υπάρχει περίπτωση, κι ας μην οδηγηθούν (οι συμβασιούχοι) σε δικαστικές περιπέτειες που θα τους κοστίσουν, μετατροπής των συμβάσεων".

Υπογράμμισε επίσης ότι "με το Σύνταγμα του 2001, νομοθετική ρύθμιση αυτόματης μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου δεν πρόκειται, και δεν μπορεί να έρθει. Ούτε δικαστήριο είναι δυνατόν να πάρει τέτοια απόφαση, γιατί όποια απόφαση κι αν έπαιρνε θα ήταν contra constitutionem (σ.σ. ενάντια στο σύνταγμα). Το άρθρο 103 παρ 8 είναι σαφές και κατηγορηματικό" κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.