Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Επίσπευση των διαδικασίων για την τοποθέτηση των δεματοποιητών ζητά ο περιφερειάρχης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη προχωρήσει στην προμήθεια των γερμανικής κατασκευής δεματοποιητών που θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν στις διάφορες ενότητες των 5 νομών της, μέχρι να υλοποιηθεί οριστικά ο περιφερειακός σχεδιασμός.

Την δήλωση αυτή έκανε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νίκος Αγγελόπουλος μιλώντας στην «Ε», προς την οποία διευκρίνισε παράλληλα ότι αυτό που προέχει είναι να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την εγκατάστασή τους.

Κι αυτό, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των χωματερών που βρίσκονται ακόμα σε λειτουργία -με κίνδυνο να ξεκινήσει η επιβολή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο γενικός γραμματέας κατηγορηματικά απέρριψε ότι υπάρχει οποιαδήποτε σκέψη να .......

προχωρήσει η Περιφέρεια στην αγορά άλλου είδους δεματοποιητών, παρατηρώντας ειδικότερα ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να βρεθούν δεματοποιητές που θα είχαν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν και βιολογικό καθαρισμό -όπως αυτοί που έχει ήδη προμηθευτεί.
«Είμαστε σε γνώση αρκετών ειδών δεματοποιητών, ακόμα και των φορητών ή μεταφερόμενων, ωστόσο αυτοί δεν πληρούν τα κριτήριά μας, αφ’ ενός γιατί δεν μπορούν να συνεργαστούν με βιολογικό καθαρισμό και αφ’ ετέρου γιατί προϋποθέτουν γήπεδο στο οποίο θα ξεφορτώνονται τα απορρίμματα εν αναμονή της άφιξής τους.

Αυτό, στην ουσία δημιουργεί επιπλέον προβλήματα από αυτά που επιχειρούμε να λύσουμε» παρατήρησε ο Ν. Αγγελόπουλος.
Συνεχίζοντας, ο περιφερειάρχης επανέλαβε ότι η Περιφέρεια έχει προμηθευτεί «ό,τι καλύτερο υπάρχει» -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- με πιστοποίηση από το γερμανικό ΕΛΟΤ.
Παράλληλα, όμως, επέκρινε με τη σειρά του όλους αυτούς που επικρίνουν την επιλογή της Περιφέρειας για τους δεματοποιητές, παρατηρώντας ότι κανένας από τους επικριτές δεν έχει αντιπροτείνει οτιδήποτε μέχρι σήμερα για να απαλειφθούν οι παράνομες χωματερές από τους 5 νομούς -«107 δήμαρχοι δεν πρότειναν άλλη εναλλακτική, ούτε κανένας άλλος φορέας» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Αγγελόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία του για ένα οξύμωρο, όπως το χαρακτήρισε, γεγονός:
«Από τη μία εκφράζουν μόνο διαφωνίες κι από την άλλη μας επικρίνουν επειδή καθυστερούμε.
Αυτά τα δύο δεν συμβιβάζονται, λογικά».


Πηγή: Eλευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.