Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Δεν απαιτείται απόσυρση των θερμομέτρων υδραργύρου από το κοινό

Η πώληση στο ευρύ κοινό θερμομέτρων και σφυγμομανόμετρων υδραργύρου απαγορεύεται από τις 3 Απριλίου σε όλη την ΕΕ, ωστόσο οι καταναλωτές που διαθέτουν ήδη τέτοια όργανα δεν χρειάζεται να τα πετάξουν, διευκρινίζει ο ΕΟΦ.

«Δεν υπάρχει κίνδυνος από τη συνέχιση αυτής της χρήσης δεδομένου ότι η διακοπή διάθεσης αφορά περιβαλλοντικούς λόγους και όχι λόγους υγείας» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Οι επαγγελματίες που εμπλέκονται στη διακίνηση των θερμομέτρων (φαρμακεία, φαρμακαποθήκες) θα πρέπει να αναμείνουν οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση των αποθεμάτων τους.

Επίσης, η εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ διευκρινίζει ότι δεν πρέπει να .......

γίνεται σε καμία περίπτωση απόρριψη θερμομέτρων και σφυγμομανομέτρων με υδράργυρο στους κάδους συλλογής των αποβλήτων λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας/φθορισμού. Η εναλλακτική διαχείριση των θερμομέτρων και σφυγμομανομέτρων με υδράργυρο δεν αποτελεί αρμοδιότητα της εταιρίας Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ.

Πηγή: in.gr

ΣΧΟΛΙΟ
Γιατί τόόόόόσα χρόνια δεν έπαθε κανένας τίποτα από τον υδράργυρο και τον απαγόρευσαν τώρα???
Γιατί πιστεύω ότι σπρώξανε πάλι τα λαμόγια οι πολιτικοί μας τα έτερα φιλικά τους λαμόγια τους επιχειρηματίες που φτιάχνουν ηλεκτρονικά????


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.