Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αίρεται η «άμεση παρακολούθηση» του ΟΠΕΚΕΠΕ

Με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σωτήρης Χατζηγάκης, αίρεται το καθεστώς «άμεσης παρακολούθησης» που είχε επιβληθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ ένα χρόνο πριν, προκειμένου να εναρμονιστεί πλήρως με τις ειδικές κοινοτικές απαιτήσεις και προδιαγραφές.

Η παρακολούθηση του ΟΠΕΚΕΠΕ εκ μέρους του Υπουργείου, αποφασίσθηκε στο πλαίσιο της ανάγκης συμμόρφωσης του Οργανισμού Πληρωμών με όλα τα απαιτούμενα από το σχετικό Κοινοτικό Κανονισμό, όσον αφορά τη διαπίστευσή του και για την κανονικότητα των πληρωμών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τόσο για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Εγγυήσεων (άμεσες ενισχύσεις - πυλώνας Ι), όσο και για το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (έργα Αγροτικής Ανάπτυξης - πυλώνας ΙΙ).
Σ΄ αυτές τις νέες προδιαγραφές ο Οργανισμός Πληρωμών ανταποκρίθηκε πλήρως και .......

κάλυψε όλες τις απαιτούμενες βελτιώσεις εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αναβαθμισμένη διαπίστευσή του.

H σημασία της άρσης

Αυτό σημαίνει ότι έχουν ληφθεί και έχουν ολοκληρωθεί όλες οι αναγκαίες αποφάσεις (Διοικητικές Πράξεις) για την πιστή εφαρμογή του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει εγκατασταθεί το λογισμικό του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣΑΑΑ) και επίσης, έχει πραγματοποιηθεί η ολοκλήρωση και η λειτουργική εφαρμογή του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (LPIS) - Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS).

Μετά τα παραπάνω, ο Υπουργός κ. Χατζηγάκης ήρε το καθεστώς «άμεσης παρακολούθησης» του Οργανισμού, ο οποίος διαπιστευμένος πλέον σύμφωνα με τα Κοινοτικά πρότυπα, θα καταβάλει εγκαίρως και χωρίς κανένα απολύτως από τα παλαιά προβλήματα, τα ποσά που εισρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη χώρα μας, τόσο για τον Πυλώνα Ι, όσο και για τον Πυλώνα ΙΙ , προς όφελος των Ελλήνων αγροτών και της αγροτικής μας οικονομίας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηγάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική συμβολή των Υπηρεσιών, των υπαλλήλων του καθώς και της Διοίκησης, στην αναβάθμιση αυτή του Οργανισμού η οποία τον εξυψώνει σε ένα μηχανισμό σύγχρονου επιπέδου με υψηλές προδιαγραφές αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας, που λειτουργεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τους Κοινοτικούς Κανονισμούς.

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.