Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Κερδοφόρα κρίση !!!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Έχω κατά καιρούς και μάλλον κουραστικά επαναλάβει πως η κυβερνητική αλητεία πασχίζει να μας εντάξει στην κρίση κατά την μυλωνού που επίσης πάσχιζε να βάλει τον άντρα της με τους πραματευτάδες!! Κι αυτό πότε; Όταν καλά γνωρίζει πως η «κρίση», τουλάχιστον στο όλον της, δεν μας αφορά για τον απλούστατο λόγο του ότι δεν ανήκουμε στις χώρες τις παραγωγικές..

Κατά συνέπεια η εξαγωγική μας δραστηριότητα αν όχι μηδενική είναι μηδαμινή.. Να όμως που η eurostat, μας ξάφνιασε ανακοινώνοντας καταμεσής της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης πως η Ελλάδα ως δια μαγείας δύναται να εμφανίσει ανάπτυξη από 0,2 ως 1,2%. Ως παραδοξότητα ακούγεται..
Στην πραγματικότητα ωστόσο εξηγείται από την υπόγεια ροή του μαύρου ........

χρήματος.. ( Έχει καιρό τώρα εκτιμηθεί πως το ένα νόμιμο ευρώ συνοδεύεται από ένα ακόμη αλλά παράνομο!)
Όπως επίσης εξηγήσιμος είναι ο λόγος που η είδηση σχεδόν αποκρύφτηκε. Ακυρώνει αυτή τον ψυχικό πόλεμο που έχουν τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας εξαπολύσει κατά των εργαζομένων, για την εφαρμογή μιας σειράς αντιλαϊκών μέτρων υπό το πρόσχημα του καπιταλιστικού κυκεώνα. Μέτρα που έτσι κι αλλιώς είχαν έτοιμα στο συρτάρι τους οι κυβερνώντες.

Κι επειδή τα πολλά λόγια καταδεικνύουν φτώχεια περιεχομένου, θα σταθώ σε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αλίευσα από τους ισολογισμούς. Πρόκειται για την εταιρία «ΒΑΛΚΑΝ».
Στα άκρως αποκαλυπτικά αποτελέσματα που αφορούσαν την οικονομική χρήση του έτους 2008, παρουσίασε έναν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 99% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2007 ενώ την ίδια στιγμή τα κέρδη της εμφάνισαν άνοδο 1430% !!! Παραδοξότητα και εδώ. Που ωστόσο εξηγείται και αυτή.
Κυρίως από το πολιτικό λεξικό στα λήμματα για την ελαστικοποίηση της εργασίας την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και πέρα και πάνω απ’ όλα στους λογιστικούς ελιγμούς που απαλλάσσουν των φόρων εταιρίες αυτού του μεγέθους.
Την ΒΑΛΚΑΝ ακολουθούν σε κερδοφορία η γνωστή σε όλους ΜΑΡΦΙΝ ΓΚΡΟΥΠ με αύξηση κερδών κατά 805% , η ΣΠΙΝΕΡ με αύξηση κερδών κατά 505% η ΓΙΟΥΡΟΜΠΡΟΚΕΡΣ με αύξηση κερδών κατά 261% και μια σειρά από άλλες των οποίων οι ιδιοκτήτες απαιτούν προκλητικά να ενταχθούν στα ελεήμονα κυβερνητικά προγράμματα ενίσχυσης των «απόρων» επιχειρηματιών.

Να λοιπόν πως από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις αμβλύνονται στην πράξη οι συνέπειες της.. «κρίσης» για τους καθεστωτικούς τους συμμάχους. Μένει να μάθουμε πως θα τις αμβλύνει, αν τις αμβλύνει, για τα συμμαχικά της λαϊκά στρώματα, η σοσιαλιστική.. Η παράταξη που στον τόπο μας και κατά πως όλα δείχνουν, επελαύνει προς την εξουσία σαρωτικά.

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


2 σχόλια:

  1. σκέφτηκα δια μέσου των σχολίων στην δική μου ανάρτηση να μεταφέρω τις ολόθερμες ευχές μου στους συμπατριώτες μου για μια κοινωνική ανάσταση που να μας περιλαμβάνει όλους όπως επίσης και στον Χάρη τον διαχειριστή της ιστοσελίδας για μια δημιουργική και χαρούμενη ζωή τόσο στον ίδιο όσο και στην οικογένειά του..

    πάντοτε περήφανα φιλιατρινός
    ευγένιος ανδρικόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευγένιε Σ΄ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου.

    Να ξέρεις ότι είναι μεγάλη τιμή για το Φιλιατρά News να φιλοξενεί άρθρα σου και σ΄ευχαριστώ πολύ που δέχτηκες τα άρθρα σου να μπαίνουν κι εδώ εκτός από το Καφενείο.

    Οι Φιλιατρινοί είμαστε υπερήφανοι που έχουμε ανθρώπους ξεχωριστούς στην κοινωνία.

    Να είσαι ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.