Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ιταλία - Αυξάνεται δραματικά στους 179 ο αριθμός των νεκρών.

Τους 179 έφτασαν οι νεκροί και τους 34 οι αγνοούμενοι από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες την κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του κέντρου συντονισμού των επιχειρήσεων διάσωσης στην πόλη Λ'Ακουιλα.

Σαράντα νεκροί δεν έχουν ακόμα αναγνωριστεί, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa επικαλούμενο τις ίδιε πηγές, ενώ εκτιμά πως οι τραυματίες είναι περίπου 1.500.

Δύο πτώματα ανασύρθηκαν νωρίς σήμερα από τα ερείπια σπιτιού στο χωριό Ονα, κοντά στην Λ'Ακουιλα. Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, από τους 250 κατοίκους του χωριού 39 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Kανένα νεότερο για τον Ελληνα φοιτητή ...........


Mέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι νεότερο για τον Ελληνα φοιτητή, Βασίλη Κουφολιά, ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στα ερείπια πολυκατοικίας στην Λ' Ακουϊλα, χωρίς να υπάρχει επικοινωνία με τους διασώστες.

Πέντε Έλληνες που τραυματίστηκαν από το σεισμό, έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομεία έξω από τη πόλη, όμως η κατάστασή τους δεν κρίνεται σοβαρή.

Συνολικά 160 φοιτητές από την ευρύτερη περιοχή της Λ' Ακουϊλα έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα με πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean, αλλά και φεριμπότ από την Ανκόνα, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες στις οποίες προέβη η ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη.

Περίπου 24 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, οι διασώστες ανέσυραν τα ξημερώματα ζωντανούς δύο φοιτητές από κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Συνολικά έχουν ανασυρθεί περίπου 100 άτομα, αλλά υπολογίζεται πως άλλοι 250 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Από το σεισμό έχουν μείνει άστεγοι περίπου 50.000 άνθρωποι και πολλοί είναι εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα σε στρατώνες και σχολεία.

Περισσότερα από 10.000 κτίρια έχουν υποστεί ζημιές, ανακοίνωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.