Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

«Η αναζήτηση της θέσης μας στο Σύμπαν» απο τον Καθηγητή Τσίγκανο Κανάρη

Με μόνα εφόδια ένα μικροσκόπιο και ένα τηλεσκόπιο ο Καθηγητής Τσίγακνος Κανάρης ανέλαβε να ξεναγήσει στον μικρόκοσμο και τον μεγάκοσμο του σύμπαντος τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στις 8 στο Βορρέειο πνευματικό κέντρο στα Φιλιατρά και είχε τίτλο «Η αναζήτηση της θέσης μας στο Σύμπαν».

Μια εξαιρετική εκδήλωση, ένα μαγευτικό ταξίδι που στέφθηκε από πλήρη επιτυχία, κράτησε μιάμιση ώρα καθηλώνοντας τους 250 με 300 θεατές που την παρακολούθησαν.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι Φιλιατρών και Κυπαρισσίας Άλκης Ξύγκας και Γιώργος Σαμπαζιώτης αντίστοιχα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κος Δημήτρης Σωτηρόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κα Νάντια Γιανακοπούλου, ο πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Κος Κώστας Κόλλιας, εκπρόσωπος της ..........

εκκλησίας ενώ τη Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας εκπροσώπησε ο πατήρ Ευάγγελος Σίμος. Επίσης παρευρέθησαν οι πρόεδρος του Ομίλου Φίλων Αγρίλη καθηγητές μαθηματικοί Φυσικοί μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και πλήθος κόσμου.
Την εκδήλωση ξεκίνησε η πρόεδρος του Βορέειου πνευματικού κέντρου Κα Βιβή Παντελάκη η οποία στην σύντομη εισαγωγή της έκανε αναφορά στην εκδήλωση και παρουσίασε τον επίτιμο καλεσμένο.

Ο Κος Τσίγκανος ξεκινώντας την ομιλία του είπε ότι απόψε θα κάνουμε ένα μαγευτικό ταξίδι στον μικρόκομο μας αλλά και στον μεγάκοσμο με μόνα μας εφόδια ένα μικροσκόπιο και ένα τηλεσκόπιο.
Παρουσίασε με τρόπο γλαφυρό την περιήγηση μέσω των διαφανειών του powerpoint τόσο στον μικρόκοσμο όσο και στον μαγάκοσμο αναλύοντας μία προς μία τις διαφάνειες που παρουσίαζε.
Αναφέρθηκε στο σύμπαν και τους γαλαξίες του το ηλιακό μας σύστημα, τους δορυφόρους της γης, το πλανητικό σύστημα ενω προσπάθησε να δώσει απαντήσεις στο πως δημιουργήθηκε ο κόσμος.
Ήταν κατά γενική ομολογία ένα εκπληκτικό ταξίδι που ικανοποίησε όλους όσους το παρακολούθησαν.
Η εκδήλωση έγινε για τα 400 χρόνια από το 1609 που συμπληρόνονται φέτος του διεθνούς έτους αστρονομίας που έχει κηρύξει η Διεθνής αστρονομική ένωση και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών όταν ο Γαλιλαίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά το τηλεσκόπιο και παρατήρησε πράγματα τα οποία δεν είχε παρατηρήσει ο άνθρωπος.
Σε όλο τον κόσμο γίνονται εκδηλώσεις που ενθαρρύνουν την παρατήρηση του ουρανού και την ενασχόληση με την αστρονομία.
H βραδιά έκλεισε με ερωτήσεις προς τον Κο Τσίγκανο από τον κόσμο.

Δυστυχώς λόγο έντονης συννεφιάς δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αστροπαρατήρηση με τα τηλεσκόπια.

Σε δηλώσεις του ο Κος Κανάρης Τσίγκανος πριν την εκδήλωση δήλωσε στο Φιλιατρά News.



Οι Δήμαρχοι Φιλιατρών και Κυπαρισσίας Κύριοι Ξυγκας και Σαμπαζιώτης δήλωσαν στο Φιλιατρά news για την εκδήλωση:



To μέλος του Ενικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κα Νάντια Γιαννακοπούλου Δήλωσε στο Φιλιατρά news για την εκδήλωση:



O Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών κος Δημήτρης Σωτηρόπουλος δήλωσε τα εξής:



Tέλος ο καθηγητής φυσικοχημείας Κος Δημήτρης Καρδαράς είπε για την εκδήλωση:



Ακολουθούν φωτογραφίες από την εκδήλωση
(Κλίκ στις εικόνες για πλήρες μέγεθος)

606.jpg (309 KB) . 607.jpg (336 KB) . 608.jpg (334 KB) . 609.jpg (243 KB) . 610.jpg (340 KB) . 611.jpg (355 KB) . 612.jpg (371 KB) . 613.jpg (338 KB) . 614.jpg (293 KB) . 616.jpg (300 KB) . 617.jpg (345 KB) . 618.jpg (226 KB) . 620.jpg (319 KB) . 621.jpg (334 KB)

Ρεπορτάζ: Φιλιατρά News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.