Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ο αυτοκινητόδρομος μπήκε στη Μεσσηνία

Με γοργούς ρυθμούς διανοίγεται ο εθνικός δρόμος στα όρια της Μεσσηνίας από τον όμιλο “Μορέα“.
Τρεις μπουλντόζες που ξεκίνησαν από την Αλλαγή, στη συνέχεια του δρόμου που είχε διανοιχθεί στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα, προχωρούν προς τα κάτω εντατικά κι έχουν φθάσει έως τα κτήματα του Κατσαρού, 600 - 700 μέτρα ανατολικά από τον υφιστάμενο εθνικό δρόμο.
Εχουν μάλιστα την εντολή να συνεχίσουν τις εργασίες χωρίς διακοπή. Και όλα αυτά ενώ υπήρξε μια αναγκαστική διακοπή 3 - 4 ημερών, καθώς τα βαριά μηχανήματα δεν μπορούσαν να δουλέψουν στο λασπωμένο και υγρό έδαφος, εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στόχος των μηχανημάτων είναι να ολοκληρώσουν τη .......

διάνοιξη - κατάληψη του χώρου σ’ όλο το κομμάτι έως το άγαλμα, στο λόφο, 100 μέτρα πριν το βενζινάδικο στη διασταύρωση προς Μελιγαλά και Κατσαρού.
Από κει και μετά, προς τα νότια, ο αυτοκινητόδρομος θα περάσει απέναντι, δυτικά του σημερινού εθνικού δρόμου.
Στην περιοχή κάτοικοι του Κατσαρού έχουν προνοήσει και έχουν κόψει τις ελιές τους, - κάποιοι έκοβαν και προχθές ενώ πλησίαζαν οι μπουλντόζες - , για να πάρουν τουλάχιστον τα ξύλα από τα μεγάλα ελαιόδεντρα που καλλιεργούσαν επί χρόνια.
Το εύρος του δρόμου που πρόκειται να διανοιχθεί σ’ όλη αυτή την απόσταση, έχει
σημανθεί με πασσαλάκια.
Στην περιοχή συναντήσαμε τον αγρότη Γιώργο Πικράδη από του Κατσαρού, ο οποίος λόγω του δρόμου χάνει 90 ρίζες ελιές.
Με παράπονο μας είπε ότι τα λεφτά έχουν παρακατατεθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά θα τα πάρουν το φθινόπωρο, καθώς πρέπει να ξεκαθαρίσουν ιδιοκτησίες και ιδιοκτήτες.
«Θα πάρουμε 200 ευρώ για την καθεμία ελιά από τις μεγάλες, ενώ για τις πιο μικρές προβλέπονται 170 και 175 ευρώ», μας ανέφερε με στενοχώρια ο κ. Πικράδης, για τις ελιές και το εισόδημα που χάνει.

Πηγή: Ελευθρία

1 σχόλιο:

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.