Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Τα υπερούσια…. μυαλά

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Ο αψίκορος Θόδωρος Πάγκαλος μόνο ζημιά προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζει στους επί των πολιτικών του συνόρων αμφιταλαντευόμενους δημοκράτες την επιεικώς επιπόλαια συμπεριφορά του κατά τις περιόδους που διετέλεσε κυβερνητικός αξιωματούχος.. Και τους εκνευρίζει. Ιδιαίτερα όταν ο κένσορας του νου τους ανατρέξει στην διπλωματικά επώδυνη υπόθεση Οτσαλάν. Η αχίλλειος πτέρνα του είναι που το ΚΚΕ δεν χάνει ευκαιρία να του ξύνει σαν πληγή.. Για να του ανεβάζει στο κόκκινο στροφές και ζάχαρο έτσι που από τις εξατμίσεις του να δραπετεύει η ρυπαντική αιθαλομίχλη ενός ακατανόητου πολιτικού μίσους προς όφελος του Περισσού..

Από την άλλη ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός λειτούργησε στην υπόθεση Παυλίδη καθ’ έξιν. Ως παρατηρητής..
Βλέπει πρόσωπα και πράγματα αφ’ υψηλού αλλά δεν τα χάνει ποτέ από τα μάτια του.. ..........


Απόδειξη πως κατ’ εντολή του οι φιλικώς προσκείμενες σε αυτόν εφημερίδες απειλούσαν με τις κάνες των τίτλων τους τον βουλευτή, πως αν δεν παραιτηθεί θα τιμωρηθεί με δέκα χρόνια κάθειρξη.. Κάτι σαν θάνατο προαναγγελθέντα. Ταυτοχρόνως και εκ του πονηρού συμψήφιζαν τα καθ’ υπόθεση εργασίας σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ που εκείνος παρά τις προεκλογικές του διακηρύξεις δεν έφερε ποτέ στην βουλή. Τι επιχειρείται; Μα μια ανίερη συναλλαγή. Του πανάκριβου πολιτικού ήθους που έχει εδώ και χρόνια ο πρωθυπουργός ενεχυριάσει μισοτιμής στους εργοδότες του, με την φθηνή παραπομπή ενός ανευθυνουπεύθυνου αξιωματούχου του.. Και το Βατοπέδι είναι πάντα εκεί. Αλώβητο. Στον χάρτη στις off shore εταιρίες του και στα σάπια μυαλά των κατά Σανιδά παραπλανημένων υπουργών. Οι δυο εισαγγελείς που το αποκάλυψαν όχι. Δις σε παραίτηση τους εξανάγκασε η προϊσταμένη τους αρχή..

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά εξακολουθεί να καλπάζει ο καπιταλισμός των θεσμικά κατοχυρωμένων απατεώνων, που λουσμένοι στο θράσος χιλίων πιθήκων συνεχίζουν υποδόρια την εφαρμογή του με απολύσεις στην πράξη. Αφού προηγουμένως κοινωνικοποίησαν τις ζημιές και ιδιοποιήθηκαν τα κέρδη. Κι όμως. Ως τα σήμερα δεν άκουσα ούτε μια ένσταση από τους ελεεινούς οικονομολόγους ή δημοσιολόγους των τηλε-παραθύρων και τους γλοιώδεις αριστερούς διεκπεραιωτές του συστήματος. Μόνο οι κραυγές της απεγνωσμένης διαμαρτυρίας από την Βαβέλ των διαδηλωτών στο περιθώριο της Λονδρέζικης Γκρίζας ΅Σύναξης ακούστηκαν. Για να υπενθυμίζουν στους θήτες τα κρίματά τους.. «Εμείς δεν δίνουμε πακέτα διάσωσης, καπιταλιστές τραπεζομαλάκες!!», διαλαλούσαν σε μια γλώσσα μη αντιληπτή.. Γιατί οι μαλάκες είναι άλλοι. Αυτοί που τους αφήνουν τα κεφάλια στην θέση τους ..

Α, ναι.. Πέντε υπερπολύτιμες ώρες συνεδρίασης ξόδεψε χθες καταμεσής της κρίσης η βουλή προς δόξαν του πρώην υπουργού που αμάρτησε για την φουκαριάρα την κόρη του. Δηλαδή εσείς νομίζατε τι.. Ότι θα σπαταλούνταν τόσα υπερούσια μυαλά για την αντιμετώπιση της καπιταλιστικής επίθεσης ή για την προκλητική αναβάθμιση του Τούρκικου στρατοκρατικού ρόλου από τον Χαβανέζο Ομπάμα της .. «Μακεδονίας»;

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.