Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Τα βρήκαν Μπόμπολας και Δήμος Καλαμάτας για την κατασκευή των υπόγειων πάρκινγκ

Έφτασε, απ’ ό,τι φαίνεται, η ώρα του συμβιβασμού μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και «Παντεχνικής» για την κατασκευή των υπόγειων πάρκινγκ στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Μετά από συζητήσεις και συσκέψεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα ανάμεσα στις δύο πλευρές, ώστε να βρεθεί γλώσσα συνεννόησης και να σταματήσει έτσι η δικαστική διαμάχη, τις επόμενες κιόλας ημέρες θα πρέπει να αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για το τέλος του δικαστικού… πολέμου και την έναρξη μιας νέας περιόδου συνεργασίας.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Θ», τις προηγούμενες ημέρες το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας του κ. Μπόμπολα έκανε αποδεκτή την πρόταση του Δήμου Καλαμάτας, που κάνει λόγο για τροποποίηση της σύμβασης που υπάρχει ήδη μεταξύ των δύο πλευρών.

Η καινούργια συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή δύο υπόγειων χώρων στάθμευσης, εκ των οποίων ο ένας είναι στη Νομαρχία.

Στη μέχρι πρότινος σύμβαση γίνεται αναφορά και για δεύτερο πάρκινγκ στην παραλία, στο ......

ύψος του Ναυτικού Ομίλου.
Όμως, ως γνωστόν, γι’ αυτό το χώρο υπάρχουν διάφορα προβλήματα, τόσο κατασκευαστικά
όσο και χρήσης του, καθώς ανήκει στο Λιμενικό Ταμείο.
Σε περίπτωση που δεν υπερπηδηθούν, θα αναζητηθεί η εύρεση άλλου χώρου περιμετρικά του κέντρου.
Εκείνο που θα πρέπει να αποκλειστεί είναι η πιθανότητα κατασκευής υπόγειου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία, αφού τα σχέδια ανάπλασής της απομακρύνουν κατά πολύ ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Π. Νίκας σε τελευταίες του δηλώσεις για το θέμα είχε σημειώσει: «Η Δημοτική Αρχή για το θέμα του υπόγειου πάρκινγκ και των συνομιλιών με την εταιρεία θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον της Καλαμάτας και το νόμο. Δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Ή μπορεί να προκαλέσει οποιασδήποτε μορφής σχόλια, ιδιαίτερα όταν αυτά έχουν βάση. Ασφαλώς, θέλουμε τα υπόγεια πάρκινγκ αφού είναι αναγκαία για την πόλη».

Πηγή: Θάρρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.