Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Ορίστηκε η επιτροπή για τον Παυλίδη

Ορίστηκαν χθές τα 13 μέλη της προανακριτικής επιτροπής (7 από το ΝΔ, 3 από το ΠΑΣΟΚ, και ένας από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ) για την υπόθεση Παυλίδη.

Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης. Η πρώτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα, ενώ η επιτροπή αναμένεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της στις 27 Απριλίου.

Οι βουλευτές που απαρτίζουν την επιτροπή είναι οι εξής: Από τη ΝΔ οι Γρ. Αποστολάκος, Θ. Θαλασσινός, Α. Κουτσούμπας, Π. Μπουζάλη, Αν. Νεράντζης, Κ. Τζαβάρας και Μ. Τζίμας. Από το ΠΑΣΟΚ οι κ.κ. Μ. Μπόλαρης, Γ. Πεταλωτής και Π. Ρήγας. Από το ΚΚΕ η Βέρα Νικολαΐδου, από το ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Τσούκαλης και από το ΛΑΟΣ ο Αθ. Πλεύρης.

«Δηλώνω ότι προσβλέπω με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της, βέβαιος για την .......

πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε ο πρώην υπουργός Αιγαίου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σχολίασε ότι αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως και σε βάθος η υπόθεση και «να μη μείνει καμία σκιά για την τιμή και την υπόληψη του πολιτικού κόσμου». Σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση μπορεί πολιτικά να στηρίζεται αυτή την περίοδο στην ψήφο του κ. Παυλίδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Δημοκρατία λειτουργεί με ορισμένους κανόνες, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η κυβέρνηση θα κινηθεί προς την επιβολή κυρώσεων εναντίον του ανακριτή της υπόθεσης.

Παυλίδης: «Βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας»
Βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ και πρώην υπουργός, Αριστοτέλης Παυλίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της Βουλής, τονίζοντας παράλληλα ότι προσβλέπει με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, που συγκροτήθηκε για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

«Η χθεσινοβραδινή απόφαση των μελών του Κοινοβουλίου, στη λήψη της οποίας πιστεύω ότι συνέβαλα και εγώ, οδηγεί στη σύσταση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για την υπόθεση Μανούση. Δηλώνω ότι προσβλέπω με εμπιστοσύνη στην κρίση των μελών της, βέβαιος για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας», ανέφερε ο κ. Παυλίδης.

Σήμερα ξεκινάνε οι ακροάσεις για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη στην υπόθεση επιδότησης άγονων γραμμών. Πρώτο πρόσωπο που θα καταθέσει στην προανακριτική είναι ο εφοπλιστής Φώτης Μανούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.