Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Νέα χαμηλά επιτόκια από Εθνική και Alpha

Σε νέες μειώσεις των επιτοκίων τους μέχρι μισή μονάδα, τόσο στις χορηγήσεις όσο και στις καταθέσεις προχώρησαν οι τράπεζες.

Όμως παρά τις συνεχείς μειώσεις των επιτοκίων τους αυτά εξακολουθούν σε ορισμένες κατηγορίες να διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα, όπως για παράδειγμα είναι τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών, τα οποία κατά μέσο όρο διαμορφώνονται στην περιοχή του 17%.

Όπως είναι γνωστό το βασικό επιτόκιο του ευρώ έχει υποχωρήσει στο 1,25%, ενώ αναμένεται και περαιτέρω μείωση του στο 1%.

Έτσι σε όλα τα επιτόκια των δανείων που συμβατικά συνδέονται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ή το euribor οι μειώσεις έχουν ήδη ενσωματωθεί.

Συγκεκριμένα η Εθνική τράπεζα ανακοίνωσε πως μειώνονται κατά 0,25 της μονάδας τα ........

επιτόκια χορηγήσεων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως και το κυμαινόμενο επιτόκιο του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη.

Παράλληλα η ΕΤΕ μείωσε από 0,10 μέχρι 0,25 της μονάδας τα επιτόκια στις καταθέσεις Ταμιευτηρίου.

Η Alpha bank μείωσε μέχρι 0,5 της μονάδας τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών στο 17%.

Το βασικό επιτόκιο επιχειρηματικής πίστης μειώθηκε κατά 0,25 της μονάδας στο 7,4%. Επίσης τα επιτόκια καταθέσεων μειώθηκαν μέχρι 0,5της μονάδας και διαμορφώνονται στο 0,55% στο Προνομιακό Ταμιευτήριο.

Η Γενική Τράπεζα μείωσε κατά μισή μονάδα τα επιτόκια επιχειρηματικής πίστης, και κατά 0,30 της μονάδας τα σταθερά επιτόκια στέγης.

Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.