Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Ισχυρός σεισμός 6,3 R στην Ιταλία. Τουλάχιστον 27 οι νεκροί.

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την πόλη Λ' Ακουϊλα στην κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Δευτέρας. Τουλάχιστον 27 οι νεκροί -μεταξύ αυτών πέντε παιδιά-, αρκετοί αγνοούμενοι, ενώ έχουν καταρρεύσει δεκάδες κτίρια, μεταξύ αυτών και μια φοιτητική εστία.

Από τον ισχυρό σεισμό πολλές κατοικίες στην ιστορική πόλη των 60.000 κατοίκων στην οροσειρά των Αμπρούτσι κατέρρευσαν ή υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ η δόνηση έπληξε και γειτονικές πόλεις.

Από τα ερείπια των σπιτιών τους έχουν ανασυρθεί νεκροί τουλάχιστον 27 άνθρωποι, εκ των οποίων πέντε παιδιά. Δύο από τα θύματα εντοπίστηκαν στην γειτονική πόλη Φόσα. Οι αρχές κάνουν λόγο για πολλά θύματα, ενώ πολλών ανθρώπων η τύχη αγνοείται. Επιπλέον, πολλοί είναι οι άστεγοι, που βρίσκονται αντιμέτωποι με δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ένα τμήμα από την φοιτητική εστία στην οδό ..........

ΧΧ Σετέμπρε στην Λ' Ακουϊλα κατέρρευσε, ενώ εικάζεται πως μέσα στον κοιτώνα βρίσκονταν αρκετοί φοιτητές.

Επί ποδός βρίσκονται τα ιταλικά σωστικά συνεργεία, προσπαθώντας να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια.

Οι κάτοικοι της πόλης διανυκτέρευσαν στους δρόμους, ενώ οι μετασεισμοί συνεχίζονται.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03:30 (τοπική ώρα), με επίκεντρο περίπου 95 χλμ ανατολικά της Ρώμης και σε εστιακό βάθος 10 χλμ από την επιφάνεια της γης. Το μέγεθος του σεισμού αρχικά ανακοινώθηκε ότι είναι 6,7 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο αργότερα διορθώθηκε σε 6,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ.

Νωρίτερα, αργά το βράδυ της Κυριακής, σεισμική δόνηση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην παραθαλάσσια περιοχή της Ραβένας, στη βόρειο Ιταλία, χωρίς να προκληθούν θύματα, ή ζημιές. Το επίκεντρο του σεισμού αυτού εντοπίζεται στην περιοχή της Εμίλια - Ρομάνια και είχε μεγάλο εστιακό βάθος 28 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή σε μεγάλη απόσταση, ιδίως στην γειτονική περιοχή των Μάρκε, πιο νότια στις ακτές της Αδριατικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.