Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

Σύλλογος Μεσσήνιων Φοιτητών. Mια πρωτότυπη μορφή δράσης των νέων

Σε μια εποχή που παρατηρείται έντονη κρίση αξιών και έλλειψη ιδανικών η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο φαίνεται να βρίσκεται στη νεολαία. Οι νέοι αναζητούν πλέον τους δικούς τους τρόπους οργάνωσης και συμμετοχής στα κοινά μακριά από τις πολιτικές σκοπιμότητες και τα κομματικά συμφέροντα.
Οι άνθρωποι που επιθυμούν να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους που έχουν ανάγκη, να σώσουν το περιβάλλον και να συμβάλλουν στην πρόοδο της πατρίδας πάντα θα βρίσκουν τους κατάλληλους τρόπους να το επιτύχουν. Έτσι λοιπόν σήμερα οι Μεσσήνιοι πρέπει να νιώθουν περήφανοι για τη νεολαία του τόπου που έχει καταφέρει μέσω των δράσεων του Συλλόγου Μεσσηνίων Φοιτητών να προσφέρει τις πολύτιμες ανιδιοτελείς της υπηρεσίες στη διάθεση του κοινού κοινωνικού συμφέροντος.

ΣΥ.ΜΕ.Φ: ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία των φοιτητικών συλλόγων της χώρας
Φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις και έντονη οικολογική δράση αποτελούν μερικές μόνο από τις σημαντικές μορφές δραστηριοτήτων του ΣΥΜΕΦ. Επιπλέον ο Σύλλογος με μια σειρά από συμβολικές κινήσεις προσπαθεί να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν στην κοινωνία μας και να ευαισθητοποιήσει τους φορείς ώστε να .........

δώσουν τις λύσεις που απαιτούνται.

Έτσι λοιπόν αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι τα έσοδα του ετήσιου χορού του προσεφέρθησαν στις φτωχές οικογένειες της Καλαμάτας προκειμένου να στρώσουν το «πασχαλινό τους τραπέζι».
Επιπροσθέτως κάθε χρόνο ο ΣΥ.ΜΕ.Φ μοιράζει υποτροφίες από τα έσοδά του στους τρεις πρώτους αριστούχους μαθητές των Λυκείων της Μεσσηνίας επιβραβεύοντας με τον τρόπο αυτό την προσπάθεια τους στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Μεταξύ των πιο σημαντικών επιτευγμάτων του συγκαταλέγεται και η μείωση του φοιτητικού εισιτηρίου για τις διαδρομές από Αθήνα και Πάτρα προς Μεσσηνία και αντίστροφα, μια επιτυχία που αποκτά μεγάλη αξία σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης. Όσον αφορά στις οικολογικές τους δραστηριότητες μέχρι στιγμής έχει πάρει μέρος τουλάχιστον σε δυο αναδασώσεις σε Ταΰγετο και Φιγαλία και σύντομα προβλέπεται να διοργανώσει εκ νέου ακόμα μια!

Οι συναυλίες που έχουν πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα Καλαμάτα με τη συμμετοχή του ΣΥ.ΜΕ.Φ αποτελούν μόνιμο σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας.
Η δομή του ΣΥ.ΜΕ.Φ δεν έχει ζηλέψει σε τίποτα ακόμα και από τις πιο οργανωμένες νεολαίες. Με εκατοντάδες μέλη στις τάξεις του και πολύ αξιόλογα στελέχη, συντηρεί από τα έσοδά του τα δικά του γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, εκδίδει την εφημερίδα του Μεσσήνιων Δεσμός, έχει επίσημη ιστοσελίδα το http://www.symef.gr και στις περισσότερες σχολές υπάρχει μόνιμα διαφημιστικό υλικό του (αφίσες, φυλλάδια κτλ).
Μαθήματα αγάπης παρέδωσαν για ακόμα μια φορά οι Μεσσήνοι φοιτητές

Μια ξεχωριστή όμως εκδήλωση από αυτές που έχουν συνηθίσει να διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη τη χώρα πραγματοποίησε ο ΣΥ.ΜΕ.Φ την Πέμπτη το βράδυ στην Αθήνα προκειμένου να ενισχύσει οικονομικά της άπορες πολύτεκνες οικογένειες της Μεσσηνίας.
Η πρωτοβουλία αυτή που ανέλαβαν οι Μεσσήνιοι φοιτητές από όλη την Ελλάδα έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Εσπέρια, το οποίο ήταν κατάμεστο από την παρουσία των νέων της περιοχής .
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης λειτουργούσε ειδικό ταμείο όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να δίνουν χρηματικό ποσό της επιλογής τους προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά τις εν λόγω οικογένειες, ενώ κόπηκε και η πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.
Στο κάλεσμα του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν περισσότερα από 300 άτομα αριθμός ιδιαίτερα υψηλός δεδομένου των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μη κομματικοί σύλλογοι στα πανεπιστήμια.

Πηγή: Pressgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.