Τετάρτη 25 Μαρτίου 2009

Internet Explorer 8 vs Microsoft

Αυξάνεται σταδιακά το μερίδιο αγοράς του ολοκαίνουργιου Internet Explorer 8, που κυκλοφόρησε την περασμένη Πέμπτη, εις βάρος όμως του προκατόχου του!

Φαίνεται ότι η αύξηση του μεριδίου αγοράς, του Internet Explorer 8, γίνεται όχι εις βάρος των ανταγωνιστών του, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera και Apple Safari αλλά «κλέβοντας» μερίδιο αγοράς απο προκάτοχο του Microsoft Internet Explorer 7, σύμφωνα πάντα με μετρήσεις της Ιρλανδικής εταιρείας μετρήσεων StatCounter.

Την Δευτέρα λοιπόν, το μερίδιο του Internet Explorer έφτασε το 2% ενώ ο Internet Explorer 7 έπεσε απο το 39.5% της περασμένης Τετάρτης στο 36.9% των browsers που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες των οποίων την επισκεψιμότητα μετράει η StatCounter (δείγμα 2 εκατομμυρίων περίπου επισκεπτών).
O Mozilla Firefox παρουσίασε αύξηση 0.5%, ο Firefox 2.0 0.05%, ο Safari και .......

αυτός 0.05%, ενώ ο Google Chrome είδε το μερίδιο του να αυξάνεται κατά 0.03% απο την ημερομηνία κυκλοφορίας του Internet Explorer 8.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο browser με τη μεγαλύτερη αύξηση τις τελευταίες μέρες είναι ο Microsoft Internet Explorer 6! To μερίδιο του αυξήθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, φτάνοντας έτσι το εντυπωσιακό, για έναν browser που παρουσιάστηκε στην αγορά το 2001, 23,5% !

Δείτε το μερίδιο αγοράς ανα χώρα, έκδοση και ανά χρονικό διάστημα, από το site της statcounter.com.

1 σχόλιο:

  1. ποσο αξιοπιστα ειναι ολα αυτα οταν πχ τοσο ο opera οσο και o firefox αλλαζουν τον user agent σε οτι θες? ενω μπορουν καλλιστα να ρυθμιστουν ναμ μην στελνουν τετοια πληροφορια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.