Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Ερευνα του Φιλιατρά forum για την οικονομική κρίση

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα διεξάγεται στο Φιλιατρά Forum για την οικονομική βάση του συστήματος και για τα αίτια της κρίσης που βιώνει η ανθρωπότητα.
Ειδικά πάντως στο θέμα των χρημάτων, έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχει γενική άγνοια. Ακόμα και διευθυντές τράπεζας να ρωτήσεις δεν ξέρουν να σου πουν ΠΩΣ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ και ΓΙΑΤΙ κόβεται χρήμα σήμερα. Απλά σου λένε το εγκυκλοπεδικό ότι το χρήμα είναι απόδειξη ΄και υπόσχεση πληρωμής χρέους. Δηλαδή παλιά το χρήμα που ήταν ακριβώς όσο και ο χρυσός στην τράπεζα επί 9, κατά μία έννοια κάθε χαρτονόμισμα αντιστοιχούσε σε χρυσό. Σήμερα δεν ισχύει αυτό για να αποφεύγουμε τα κραχ. Σήμερα κάθε χαρτονόμισμα αποτελεί υπόσχεση πληρωμής χρέους, δηλαδή τα 20 ευρώ σημαίνει ότι κάποιος άλλος χρωστά στην τράπεζα 20 ευρώ, οπότε η τράπεζα θεωρεί πως ΚΑΠΟΤΕ θα τα εισπράξει, με αποτέλεσμα να μπορεί να τα δανείσει από ΠΡΙΝ και σε άλλον. Ουσιαστικά σε μια οικονομία, όσο περισσότερο το συνολικό χρέως ΟΛΩΝ, τόσο παραπάνω χαρτονόμισμα κυκλοφορεί.
Επομένως αν κυκλοφορεί πιο πολύ χρήμα.......

από ότι δικαιολογείται από τα δάνεια, τότε αυτό θα φανεί στην αγορά με τον πληθωρισμό. Ο μόνος τρόπος παραγωγής σωστού χρήματος είναι "χονδρικά" το δάνειο. Αν πάρεις δηλαδή 100 ευρώ δάνειο, τότε η τράπεζα σου δίνει 100 ευρώ σε χρέος-χαρτονόμισμα, τα οποία αν καταθέσεις σε άλλη τράπεζα, αυτή θα μπορεί να δώσει άλλα 90 ευρώ σε δάνειο τα οποία πάνε αλυσίδα με παρόμοιο τρόπου. Φαντάσου τώρα τα πρώτα 100 ευρώ να είναι πλαστά, δηλαδή να μην αντιστοιχούν σε άλλο χρέος/κατάθεση. Τότε παράγεται χρήμα χωρίς αντίκρισμα, με αποτέλεσμα η αυτορύθμιση αγοράς να αντιστοιχεί πια πχ 100 ευρώ σε 90 ευρώ, δηλαδή το χρήμα να χάνει την αξία του
Εντυπωσιακές είναι οι δηλώσεις διαχρονικά στυλοβατών του συστήματος για την εξέλιξη αυτού του τέρατος που απειλεί την ανθρωπότητα.
Επιλέγοντας μερικές:
* HENRY FORD: Ο Βασιλιάς της Αυτοκινητοβιομηχανίας
Ο Henry Ford κάποτε είπε: "Είναι αρκετά καλό ότι ο λαός αυτού του έθνους δεν αντιλαμβάνεται το τραπεζικό και χρηματηστηριακό μας σύστημα, διότι αν το καταλάβαινε, εγώ πιστεύω ότι θα γινόταν επανάσταση πριν από αύριο το πρωί"
* "Ο φόρος εισοδήματος ήταν για να πληρώνουμε τους τόκους στους τραπεζίτες για τα δικά μας χρήματα που αυτοί δάνειζαν στην κυβέρνηση μας"
* "Ειλικρινά πιστεύω ότι το ίδρυμα της εκδοτικής τραπέζης που θα έχει την ισχύ εκδόσεως του χρήματος, είναι περισσότερο επικίνδυνο για την ελευθερία και από μόνιμες στρατιές"
* δώσαμε στο λαό αυτής της Δημοκρατίας την μέγιστη ευλογία που είχαν ποτέ -το δικό τους χαρτονόμισμα- για να πληρώσουν τα χρέη τους"
* "αφήστε με να εκδίδω και να ελέγξω το χρήμα του έθνους και δεν με νοιάζει ποιός εκδίδει τους νόμους"
* Ο Jackson είπε επίσης όταν μιλούσε στους τραπεζίτες :
"Είσαστε μια φωλιά βρυκολάκων και κλεπτών. Σκοπεύω να σας ξεριζώσω και με την βοήθεια του αιώνιου Θεού θα σας ξεριζώσω"

1 σχόλιο:

  1. Οι καρχαρίες πάντοτε θα τρώνε μ' απληστία
    και θ' αλωνίζουν δυστυχώς σε κάθε εποχή
    είναι τα πιο σκληρά κι ανίκητα θηρία
    που δε θα νιώθουνε ποτέ καμία ενοχή
    γι' αυτό αν θέλετε λαοίνα φύγουν απ΄τη μέση
    κάνετε επανάσταση και βγάλτε τους από τη μέση.
    Κ.Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.