Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Eτοιμάζεται το νέο “στολίδι” στα Φιλιατρά

ΣΕ 2-3 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΔOΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΚΗ ΞΥΓΚΑ

Eναν νέο υπερσύγχρονο αθλητικό χώρο αποκτούν σύντομα τα Φιλιατρά, καθώς ολοκληρώνεται η κατασκευή του Δημοτικού Σταδίου το οποίο -όπως σημειώνει και ο δήμαρχος Aλκης Ξύγκας- έχει μπει στην τελική του ευθεία.

Πράγματι πρόκειται για ένα στολίδι της πόλης των Φιλιατρών, το οποίο στους επόμενους μήνες αναμένεται να δοθεί για χρήση στα αθλητικά σωματεία και τους νέους της περιοχής.
Ηδη έχει σπαρθεί κι έχει φυτρώσει το γκαζόν με μεγάλη επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αυτή την στιγμή κατασκευάζονται τα κουλουάρ του στίβου. Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες τοποθέτησης των καθισμάτων στις κερκίδες του σταδίου, καθώς επίσης οι βοηθητικοί χώροι -γραφεία, μπάνια, αποθηκευτικοί χώροι- και η περίφραξη.

Στόχος από εδώ και πέρα, όπως επισήμανε και ο δήμαρχος, είναι να γίνει η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου του σταδίου αλλά και να διανοιχτούν οι οδοί πρόσβασης ώστε να ...........

παραδοθεί σύντομα και να μπορούν να το χαίρονται όλοι οι νέοι κι όσοι ασχολούνται με τον αθλητισμό στην περιοχή.
Χαρακτηριστικά ο κ. Ξύγκας επισήμανε:
«Φτάσαμε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του Δημοτικού Σταδίου Φιλιατρών, όπου ολοκληρώθηκαν οι κερκίδες με την τοποθέτηση των καθισμάτων, κι επίσης τα μπάνια, τα λουτρά, τα γραφεία, η περίφραξη του χώρου.
Αυτές τις μέρες τελειώνει και η κατασκευή του στίβου, καθώς πέφτει το κουρασάνι για να γίνουν τα 8 κουλουάρ. Επίσης συζητήσαμε με τον εργολάβο να κάνουμε κάποιες διανοίξεις δρόμων περιφερειακά στο γήπεδο, για να βελτιωθεί η πρόσβαση σε αυτό.
Και το γκαζόν πάει πολύ καλά, καθώς πέτυχε η σπορά του και έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Πιστεύουμε ότι σε 2 με 3 μήνες από τώρα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες που απαιτούνται για να μας το παραδώσει ο εργολάβος και να γίνει η παραλαβή του.
Από εδώ και πέρα η σημαντικότερη των εργασιών που παραμένουν είναι η διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου, για την οποία υπάρχουν ακόμη χρήματα από το έργο».
Να σημειώσουμε ότι το συγκεκριμένο έργο η δημοτική αρχή είχε καταφέρει να το εντάξει
στο πρόγραμμα “Ελλάδα 2004”, ενώ στην συνέχεια λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στην χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος πέρασε στις οριζόντιες δράσεις του "Θησέα".

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.