Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

Ολοκληρώθηκε η σύνδεση δικτύων ΟΤΕ - Deutsche Telekom

Ικανοποιημένες δηλώνουν οι διοικήσεις της Deutsche Telekom και του ΟΤΕ σχετικά άρθρα από το ξεκίνημα της συνεργασίας τους. Οι δύο πλευρές σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στη Βόνη, παρουσία των Μέσων Ενημέρωσης από όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται ο ελληνικός Οργανισμός (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία).

Οι διοικήσεις των δύο εταιρειών προέβησαν σε κοινές εκτιμήσεις όσον αφορά τη ρυθμιστική αρχή στη χώρα μας τασσόμενοι κατά του λειτουργικού διαχωρισμού, ενώ μίλησαν για τα σχέδιά τους όσον αφορά τις νέες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι προχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε με τη σχετική τελετή η ολοκλήρωση των διαδικασιών της ενοποίησης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας στις εγκαταστάσεις της DT στη Φραγκφούρτη.
Τονίστηκε ότι η ομογενοποίηση των δύο δικτύων θα δώσει τη δυνατότητα για ..........

προσφορά καλύτερων υπηρεσιών από τις συνέργειες και οι δύο εταιρείες θα πετύχουν σημαντικές οικονομίες κλίμακας με την αξιοποίηση από την κάθε εταιρεία του δικτύου της άλλης.

Ο κ. Βουρλούμης

Αίσθηση προκάλεσαν οι απαντήσεις σχετικά με την παραμονή ή όχι του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ, Π. Βουρλούμη, στο τιμόνι του ελληνικού Οργανισμού, μετά την ετήσια γενική συνέλευση τον προσεχή Ιούνιο.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει ακόμα αποφασίσει για το τι θα πράξει, αφού προηγουμένως σημείωσε ότι ο κάθε επικεφαλής εταιρείας χρειάζεται να φροντίζει ο ίδιος για τη διάδοχη κατάσταση. Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης της γερμανικής εταιρείας υπεύθυνος μεταξύ άλλων για την κινητή τηλεφωνία, αλλά και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΤΕ, H. Akhavan, σημείωσε ότι ο κ. Βουλούμης είναι ένας καλός ηγέτης για τον ΟΤΕ και «αν θέλει να μείνει εμείς τον θέλουμε».

Ο πρόεδρος του ΟΤΕ επανέλαβε τις απόψεις του για την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ΕΕΤΤ λέγοντας μεταξύ άλλων ότι έχει υποβάλει τα περισσότερα πρόστιμα στον ΟΤΕ από ότι έχει συμβεί αντιστοίχως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα και πρόσθεσε ότι θα θέλαμε να έχουμε χαμηλότερα τιμολόγια στις υπηρεσίες μας αλλά δεν το επιτρέπει η Επιτροπή. Αναφορικά με το λειτουργικό διαχωρισμό του Οργανισμού που μελετά η ΕΕΤΤ η διοίκηση του ΟΤΕ και της γερμανικής εταιρείας δήλωσαν ότι είναι μια πολύ κακή λύση.

Για το 10%

Η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας δεν σχολίασε την προοπτική που υπάρχει για να αγοράσει ακόμα 10% των μετοχών του ΟΤΕ λέγοντας πως ενδιαφέρεται, αλλά είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης. Διπλωματικά απάντησε η διοίκηση της γερμανικής εταιρείας όταν ρωτήθηκε για την αρνητική στάση της αντιπολίτευσης όσον αφορά την εξαγορά του ΟΤΕ. Δήλωσε πως η επένδυσή της έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα και πως θα συνεργαστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Απαντώντας επίσης στις σχετικές ερωτήσεις ο πρόεδρος του ΟΤΕ επανέλαβε ότι ο Οργανισμός χρειάζεται να μειώσει περαιτέρω το προσωπικό του, αλλά πρόσθεσε ότι αυτό χρειάζεται τη συναίνεση των εργαζομένων. Η σχετική συζήτηση με την ΟΜΕ-ΟΤΕ θα ξεκινήσει μετά τις εκλογικές της διαδικασίες.

Στα υπόλοιπα θέματα που ρωτήθηκαν, ενδιαφέρον έχει η δήλωση πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη να αλλάξουν τα ονόματα των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ σε T. Mobile, ενώ από τις συνέργειες μεταξύ των δύο ομίλων εξοικονομούνται περί τα 200 εκατ. ετησίως. Επίσης ο κ. Βουρλούμης σημείωσε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει επενδύσεις σε οπτική ίνα έχει φρενάρει σχετικές επενδύσεις του ΟΤΕ.

iPhone και από την Cosmote

Στη Γερμανία ανακοινώθηκε η έναρξη της εμπορικής διάθεσης του iPhone στην Ελλάδα αλλά και στη Βουλγαρία όπου μάλιστα η διάθεσή του είναι αποκλειστική από την Globul, τη θυγατρική της Cosmote Oπως ελέχθη με την εμπορική διάθεση του iPhone 3G, η Cosmote εγκαινιάζει μια σειρά από συνέργειες με τη Deutsche Telekom σε εμπορικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.