Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Πολυνίκης του θεσμού αναδεικνύεται η Εράνη

ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΓΙΑ 6η ΦΟΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20ΕΤΙΑ

Σε πολυνίκη ομάδα όσον αφορά τις κατακτήσεις του κυπέλλου Μεσσηνίας αναδεικνύεται η Εράνη.
Η φετινή κυπελλούχος Μεσσηνίας κατέκτησε προχθές για 6η φορά τον τίτλο στο νομό, στις 9 συνολικά συμμετοχές που έχει σε τελικό. Εγινε έτσι η πρώτη ομάδα που το κερδίζει πιο πολλές φορές από όλες τις υπόλοιπες στη Μεσσηνία.

Από την περίοδο 1989-90 που ξεκινήσαμε να καταγράφουμε τους κυπελλούχους στο νομό, η Εράνη ξεκίνησε τις τρεις πρώτες φορές με ήττες το ταξίδι της στο θεσμό.
Στη συνέχεια όμως έχει καταφέρει στις 6 συμμετοχές της και με την προχθεσινή να βγει νικήτρια.
Την περίοδο 2000 - 2001 είχε αναμετρηθεί με τον προχθεσινό αντίπαλό της και ......

τότε τον είχε κερδίσει με 3-2.
Ολοι οι τελικοί που έχει συμμετάσχει είναι οι ακόλουθοι:
1989 - 90: Μιλτιάδης - Εράνη 2-1
1991 - 92: Απόλλωνας - Εράνη 2-1
1992 - 93: ΑΟ Μεσσήνης - Εράνη 2-1
1994 - 95: Εράνη - Ομόνοια 3-0,
2000 - 01: Εράνη - Μεσσηνιακός 3-2
2001 - 02: Εράνη - Πάμισος 2-0
2002 - 03: Εράνη - Πάμισος 0-0 (3-2 πεν.),
2003 - 04: Εράνη - Σπερχογεία 1-0.

Εχει πάρει 5 κύπελλα

Ο Κώστας Παναγιωτακόπουλος, σκόρερ στον προχθεσινό τελικό, έχει πάρει 5 φορές κύπελλο στην ποδοσφαιρική του καριέρα, οι τρεις μαζί με τη χθεσινή είναι με την Εράνη, ενώ έχει πάρει και δύο στην Ηλεία με τον Αστέρα Αμαλιάδας και τον Ηλειακό Λεχαινών.
Με την Εράνη εκτός από τον προχθεσινό τίτλο, έχει πάρει και τους άλλους δύο στους τελικούς την περίοδο 2002-03 με αντίπαλο τον Πάμισο και την επόμενη σεζόν 2003-04 με αντίπαλο τη Σπερχογεία.
Ο έμπειρος επιθετικός μίλησε για το παιχνίδι, το γκολ που έβαλε, τους τίτλους που έχει κερδίσει, αλλά και για τη συνέχεια, με δηλώσεις του χθες στην "Ε":
«Πιστεύω ότι κερδίσαμε δίκαια τον τίτλο του κυπελλούχου Μεσσηνίας. Είχαμε ευκαιρίες και εμείς και ο Μεσσηνιακός, αλλά εμείς κατορθώσαμε να σκοράρουμε και να πάρουμε το κύπελλο.
Σίγουρα για έναν ποδοσφαιριστή όσο περισσότερα κύπελλα κερδίσει είναι τιμή γιατί έτσι βλέπει οι προσπάθειες που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, να ανταμείβονται.
Αυτό κάνει καλό στον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, αλλά και στην ομάδα που αγωνίζεται.
Εκείνο που έχω να πω για την αναμέτρηση είναι ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι σε γενικές γραμμές και οι δύο ομάδες.
Οπως έχω ξαναπεί το κάθε γκολ έχει τη δική του αξία. Αλλες φορές σου δίνει μια νίκη και άλλες φορές όπως συνέβη χθες (σ.σ. προχθές) ένα κύπελλο.
Θα προσπαθήσω να βάλω και άλλα γκολ έτσι ώστε να μπορέσει η ομάδα να πετύχει το στόχο της παραμονής, αλλά και να μην αλλάξουμε το γκολ αυτό που μας χάρισε ένα τρόπαιο με κάτι άλλο.
Ευελπιστώ το επόμενο γκολ να είναι στα Βραχνέικα και να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα, που θα μας βοηθήσει και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».

«Αξίζαμε τη νίκη» λέει Παπαθεοδοσίου

Ενας από τους παράγοντες της Εράνης, που δουλεύει αθόρυβα εδώ και χρόνια, προσπαθώντας από το πόστο που έχει αναλάβει να λειτουργούν όλα άψογα, που σίγουρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και “ψυχή“ της ομάδας, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του φιλιατρινού συλλόγου Βασίλης Παπαθεοδοσίου, μας μίλησε για τον τελικό:
«Πρώτα απ‘ όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες των δύο ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα. Επίσης στην ΕΠΣΜ για την άριστη διοργάνωση, καθώς ήταν μια εκδήλωση, η οποία δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα ανάλογες μεγάλες διοργανώσεις που έχουν γίνει πανελλαδικά.
Τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ευχαρίστησαν όλους όσοι βρέθηκαν στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ και παρακολούθησαν τις προσπάθειές τους.
Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι νομίζω ότι η Εράνη άξιζε που κέρδισε το παιχνίδι και η νίκη αυτή ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας για τη δύσκολη συνέχεια που έχουμε».
Η διοίκηση της Εράνης, η τεχνική ηγεσία και οι ποδοσφαιριστές της, δεν ξέχασαν μέσα στη χαρά τους για την κατάκτηση του κυπέλλου Μεσσηνίας τον άτυχο παίκτης του Μεσσηνιακού Γιάννη Ξαρχάκο, ο οποίος υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα.
Μέσω της “Ε“ εύχονται στον ποδοσφαιριστή των “πράσινων“ περαστικά, γρήγορη ανάρρωση και σύντομα επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Κυριακή στα Βραχνέικα

Στο δημοτικό γήπεδο των Βραχνέικων, θα γίνει τελικά ο κυριακάτικος αγώνας της Εράνης με τον τοπικό Διαγόρα. Σε αυτή την απόφαση προχώρησε η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, όπως έκανε γνωστό με χθεσινή της ανακοίνωση.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.