Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Κατάθεση μηχανογραφικών δελτίων αποφοίτων ΕΠΑΛ για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Οι δηλώσεις από 9 έως 20 Μαρτίου - Η προϊσταμένη του Γραφείου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Νομού Μεσσηνίας, κα Σταυρούλα Μπουρελάκου, εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα την κατάθεση Μηχανογραφικών αποφοίτων ΕΠΑΛ.

Η κα Μπουρελάκου αναφέρει τα ακόλουθα:
«Οι μαθητές ΕΠΑΛ (ομάδας Α'), οι μαθητές Β' κύκλου εσπερινών ΤΕΕ και οι απόφοιτοι Β' κύκλου των (ημερήσιων - εσπερινών) ΤΕΕ ή τμημάτων ειδικότητας των ΤΕΛ και Ναυτικών Λυκείων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις για εισαγωγή στα ΤΕΙ, ΑΣΠΑΙΤΕ, στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, στις Σχολές Αστυφυλάκων και στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ηλεκτρονικά από 9 Μαρτίου μέχρι και 20 Μαρτίου 2009 ως ακολούθως: ............

Α) Οι μαθητές υποβάλλουν το Μηχανογραφικό Δελτίο ηλεκτρονικά στην Επιτροπή που θα λειτουργεί στο σχολικό συγκρότημα των 1ου, 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Ρήγα Φεραίου και Κρήτης στην Καλαμάτα.
Β) Οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών υποβάλλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο στην ανωτέρω Επιτροπή. Οι υποψήφιοι μαζί με το Μηχανογραφικό Δελτίο υποβάλλουν στην Επιτροπή επικυρωμένο αντίγραφο του πτυχίου τους, αν είναι απόφοιτοι ΤΕΕ ή ΤΕΛ.

Οι μαθητές της τελευταίας τάξης Β' κύκλου εσπερινού ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ (ομάδας Α) υποβάλλουν βεβαίωση του ΤΕΕ ή ΕΠΑΛ, αντίστοιχα ότι φοιτούν στην τελευταία τάξη. Μέσα στην ίδια προθεσμία και στην ίδια Επιτροπή οι μαθητές και οι απόφοιτοι Β' κύκλου ΤΕΕ με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, πρέπει να υποβάλουν μαζί με το Μηχανογραφικό τους Δελτίο και σχετική αίτηση συνοδευόμενη από την προβλεπόμενη γνωμάτευση.
Εφιστάται ιδιαιτέρως η προσοχή των ενδιαφερομένων στην υποβολή του Μηχανογραφικού τους Δελτίου στην παραπάνω προθεσμία και επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία αυτή. Όποιος δεν υποβάλλει Μηχανογραφικό Δελτίο αποκλείεται από τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Τονίζεται τέλος ότι για την υποβοήθηση και ενημέρωση των υποψηφίων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων έχουν αναρτηθεί δύο υποδείγματα του Μηχανογραφικού Δελτίου (ένα για τους αποφοίτους ΤΕΕ και ένα για ΕΠΑΛ - ομάδας Α) προκειμένου να τα μελετήσουν έγκαιρα και να τα χρησιμοποιήσουν ως βοήθημα κατά την προσέλευσή τους στην αρμόδια Επιτροπή.
Τα σχετικά υποδείγματα μπορεί να αναζητηθούν και από τα ΕΠΑΛ.
Οι υποψήφιοι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή.

Πληροφορίες: κ. Σταυρόπουλο Γεώργιο, Διευθυντή 1ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας, τηλέφωνο: 27210 21517».


-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.