Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Εκοψε ράγα του τρένου μετά το Ζευγολατιό

ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΑΣ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΖΗΤΗΣΕ ΧΡΗΜΑΤΑ

Δολιοφθορά στη σιδηροδρομική γραμμή, 2,5 χιλιόμετρα μετά το σταθμό του Ζευγολατιού προς την Καλλιρρόη, εντοπίστηκε χθες στις 8.30 το πρωί, από τη δρεζίνα, τη μικρή αμαξοστοιχία συντήρησης των γραμμών.
Το ανησυχητικό είναι πως για τη ζημιά άγνωστος άνδρας είχε τηλεφωνήσει στο σταθμό Καλαμάtας, ζητώντας χρήματα για να μην προχωρήσει στην πράξη αυτή.
Ο άγνωστος, όπως διαπιστώθηκε, είχε κόψει με οξυγόνο τη μία ράγα κάθετα σε μια τομή 45 πόντων περίπου και είχε αφαιρέσει 10 πόντους από την επιφάνεια της γραμμής, πάνω στην οποία κινείται το τρένο.
Το ευτύχημα ήταν ότι, παρά τη ζημιά, χθες το πρωί, από το συγκεκριμένο σημείο πέρασαν .......

δύο επιβατηγές αμαξοστοιχίες που εκτελούσαν δρομολόγια στη γραμμή Καλαμάτα - Πάτρα (η μία προς Καλαμάτα και η άλλη προς Πάτρα) και η δρεζίνα, πηγαίνοντας από Ζευγολατιό προς Δώριο.
Κατά τη διέλευσή τους υπήρξε ταρακούνημα, που δεν προκάλεσε ξεχωριστή εντύπωση.
Την τρίτη φορά, στην επιστροφή προς Ζευγολατιό οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ που επέβαιναν στη δρεζίνα ένιωσαν ισχυρό κούνημα και διαπίστωσαν τη ζημιά.
Η υπόθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έχει προκαλέσει αναστάτωση στον ΟΣΕ και στις Αστυνομικές Αρχές, γιατί 20 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Καθαρής Δευτέρας άγνωστος άνδρας τηλεφώνησε στο σταθμό της Καλαμάτας και είπε στο σταθμάρχη πως, αν δεν του καταβάλουν 1,5 εκ. ευρώ, θα κόψει τη γραμμή στο τμήμα από το Ζευγολατιό έως το Καλό Νερό.
Η ανησυχία έχει να κάνει με το ότι η πράξη μπορεί να αποτελεί προειδοποίηση και να υπάρξει συνέχεια με μεγαλύτερη ζημιά.
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ, «ο σταθμάρχης ως όφειλε ενημέρωσε άμεσα τους εμπλεκόμενους σταθμάρχες των εκατέρωθεν σταθμών, οι οποίοι επικοινώνησαν με τους μηχανοδηγούς των συρμών που ήταν σε κυκλοφορία και τους έδωσαν τις κατάλληλες οδηγίες για αυξημένη προσοχή».

Στον τόπο του συμβάντος μετά την ανακάλυψη της ζημιάς, πέρα από τα τοπικά στελέχη του ΟΣΕ, έσπευσε και ο αστυνομικός διευθυντής Γιάννης Ηλιόπουλος και η Σήμανση.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΣΕ, η προανάκριση διενεργείται από τις τοπικές αρχές σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Παράλληλα στον ΟΣΕ συστάθηκε επιτροπή για την εσωτερική διερεύνηση του συμβάντος.
Μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά η κυκλοφορία στη γραμμή, στο συγκεκριμένο τμήμα, διακόπηκε και οι επιβάτες εξυπηρετήθηκαν με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.