Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Διημερίδα για την οστεοπόρωση

Ο Ελληνικός Σύλλογος Υποστήριξης Ατόμων με Οστεοπόρωση και το Γραφείο Γυναικείων Θεμάτων και Οικογένειας της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας διοργανώνουν ενημερωτικό διήμερο την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου στη Μεσσήνη, με στόχο την ενημέρωσή του κόσμου σχετικά με την οστεοπόρωση, την πρόληψη, την υγιεινή διατροφή, την ψυχολογία, την άσκηση και την ομορφιά.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη: ............


Την πραγματοποίηση δωρεάν μετρήσεων οστικής πυκνότητας με την μέθοδο των υπερήχων. Οι μετρήσεις οστικής πύκνωσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 15:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Μεσσήνης «Στρατηγός Αθανάσιος Δασκαρόλης».
Θα πραγματοποιούνται δε μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 27210 80367 από Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου τις ώρες 10:00 έως 13:00 και 17:00 έως 19:00.

Τη διεξαγωγή ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Οστεοπόρωση: Η σιωπηλή επιδημία».
Το Σάββατο 28 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση που περιλαμβάνει ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες στο 2ο Λύκειο Μεσσήνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Το πρόγραμμα των εισηγήσεων περιλαμβάνει τα εξής: Το κοινωνικό πρόβλημα της οστεοπόρωσης στην Ελλάδα.
Εισηγήτρια θα είναι η Μέμη Τσεκούρα, πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με οστεοπόρωση. Τι είναι οστεοπόρωση και πώς θα την προλάβετε. Εισηγητής θα είναι ο Αλέξανδρος Δασούλας, χειρούργος ορθοπεδικός. Άσκηση και οστεοπόρωση. Εισηγητής θα είναι ο Χρήστος Κομισόπουλος, φυσιοθεραπευτής. Διατροφή και οστεοπόρωση. Εισηγήτρια θα είναι η Καλλιόπη Βαρδάκα, διαιτολόγος - διατροφολόγος.
Τα πέντε μυστικά της ευτυχισμένης γυναίκας. Εισηγήτρια θα είναι η Νατάσσα Κοτσοπούλου, ψυχολόγος. Η ομορφιά σε κάθε ηλικία. Εισηγήτρια θα είναι η Αλεξάνδρα Κάντζα, διπλωματούχος Αισθητικής Ιταλίας «L’Aquila».

Πηγή: Επικαιρότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.