Πέμπτη 5 Μαρτίου 2009

Δυο νέοι Επιστήμονες (ο ένας Φιλιατρινός) τοποθετήθηκαν στην Διεύθυνση ΠΕΧΩΠΟ της Νομαρχίας Μεσσηνίας

Ορκίστηκαν σήμερα Πέμπτη 5 Μαρτίου στο γραφείο του Νομάρχη Μεσσηνίας κου Δράκου δυο νέοι επιστήμονες ένας Πολιτικός Μηχανικός και ένας Περιβαλοντολόγος (εκ των οποίων ο ένας είναι Φιλιατρινός) και τοποθετήθηκαν στην διεύθυνση ΠΕΧΩΠΟ της Νομαρχίας Μεσσηνίας.

Μετά την ορκωμοσία ο κ. Νομάρχης δήλωσε τα εξής:
«Δυο επιστήμονες τοποθετούνται στην Πολεοδομία. Ο κ. Πούλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και ο κ. Τσούρτης είναι ΠΕ Περιβάλλοντος με πτυχίο Περιβάλλοντος.
Όπως ξέρετε ήδη έχουν τοποθετηθεί δύο αρχιτέκτονες, ένας τοπογράφος και ένας ακόμα ΠΕ Περιβάλλοντος και ακόμα αναμένονται τρεις Πολιτικοί Μηχανικοί, ένας Τοπογράφος και δύο Μηχανολόγοι οι οποίοι δεν θα πάνε όλοι στο ΠΕΧΩΠΟ αλλά θα κατανεμηθούν ανάλογα με τις ανάγκες.
Ξέρετε ότι αυτή η υπόθεση κράτησε 3 χρόνια και είμαστε από τις πρώτες Νομαρχίες που .........

την ξεκινήσαμε και βαίνουμε στην ολοκλήρωσή της.
Έχω πει πολλές φορές και σε εσάς και το είπα και στο συνέδριο της ΕΝΑΕ ότι επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει με αυτή τη διαδικασία τη χρονοβόρα του ΑΣΕΠ διότι και η διάρκεια η οποία κρατάει και η γραφειοκρατία αλλά και άλλα δεδομένα είναι ότι χειρότερο για τη στελέχωση της Αυτοδιοίκησης περιφερειακά και χρειάζεται σε αυτόν τον τομέα να βελτιωθεί.
Θέλω να πιστεύω ότι και με την ενίσχυση των δύο επιστημόνων θα έχουμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα για την Πολεοδομία, η οποία, πράγματι, με το φόρτο των εργασιών και με την πίεση που ασκείται και δικαίως από τους συμπολίτες μας για παραγωγή καλύτερου έργου και παροχή υψηλοτέρου επιπέδου υπηρεσιών, έχει τον τελευταίο καιρό επιφορτιστεί με πολλές ευθύνες.
Έχουμε πει και σε άλλη περίπτωση ότι είμαστε μια από τις Πολεοδομίες με τις περισσότερες άδειες και με τις περισσότερες αιτήσεις. Δηλαδή συναγωνιζόμαστε Πολεοδομίες και υπηρεσίες πολύ μεγάλων περιοχών.
Τολμώ να πω ότι ερχόμαστε μετά την Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη.
Έχουμε ξεπεράσει την Πάτρα και το Ηράκλειο σε αδειοδοτήσεις και σε πρωτόκολλο. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι αυτό είναι ευχάριστο μεν αλλά από την άλλη πλευρά αυξάνονται και οι δικές μας ευθύνες για τη στελέχωση. Θέλω να συγχαρώ τους νέους επιστήμονες και είμαι βέβαιος ότι θα πάμε πολύ καλά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσοχή στον τρόπο που σχολιάζετε. Σχόλια που δεν θα σέβονται τον χώρο που φιλοξενούνται ή άλλους θα σβήνονται ΤΕΛΕΙΩΣ.